Wielrenner Stig Broeckx in tweede seizoen Bargoens

donderdag 9 augustus 2018 - 10:10
Tv-maker Eric Goens volgde de wielrenner meer dan een jaar tijdens zijn revalidatie.

Kim houdt vandaag halt in Oostduinkerke. Tv-maker Eric Goens is er sinds vorig jaar ereburger en woont zowat om de hoek. Hij kwam met plezier langs bij Kim in haar mobiele strandstudio.

Het wordt een druk najaar voor Eric: er komt een vervolg op de politiedocu Niveau 4 en we zijn ook opnieuw welkom in Die Huis. "Het is een grand cru jaar", zegt Eric. "Je weet dat het goed zit als je niet kan kiezen met wie je moet beginnen." Piet Huysentruyt, Margriet Hermans, Zuhal Demir en Stefaan Degand zijn maar enkele namen die bij Eric in Zuid-Afrika kwamen logeren. "Er zitten mooie en aangrijpende verhalen tussen, die nog nooit eerder verteld werden." Voor het volgende seizoen zou er wel uitgekeken worden naar een nieuwe locatie.

Foto: Sporza

Maar ook Bargoens komt terug. Eric volgde wielrenner Stig Broeckx een jaar voor het tweede seizoen van de reeks. Stig kwam twee jaar geleden zwaar ten val tijdens een wedstrijd en overleefde het bijna niet. Hij lag maandenlang in coma. "Ik heb al heel wat straffe verhalen gezien de afgelopen jaren, maar het verhaal van Stig is de waanzin voorbij", zegt Eric. "Het gaat goed met hem, hij is aan het revalideren als een bezetenen."

De manier waarop Stig Broeckx met alles omgaat zorgt voor kippenvel.

Eric Goens

Het verhaal van Stig is er eentje van grinta, ontroering en familie. "Het is niet alleen zijn revalidatie. Zijn vader, moeder en vriendin staan zeer dicht bij hem. Zij helpen hem naar een punt waar zelfs dokters dachten dat hij nooit meer ging geraken. De dokters hadden het al opgegeven."

Bargoens zal in januari 2019 uitgezonden worden.

De website van Bargoens vind je hier.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!