Eric Goens maakt docu over Stig Broeckx: "De keerzijde van de medaille van wielrennen wordt steeds nadrukkelijker"

vrijdag 9 augustus 2019 - 10:04
Dit najaar verschijnt het vijfde seizoen van de documentairereeks 'Het Huis' op Eén. Maker van de reeks, Eric Goens kwam er alles over vertellen in Plage Préférée. En hij lichtte ook een tipje van de sluier van de film die eraan komt over de revalidatie van Stig Broeckx.

Nieuwe namen bekend

Onder meer wielrenner Wout van Aert en voormalig VTM-nieuwsanker Lynn Wesenbeek zullen verblijven in het huis, net als ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Ook Belgisch triatleet Marc Herremans en televisiepresentatrice Dina Tersago komen langs. Verder komen ook zangers Willy Sommers en Niels Destadsbader en televisiepresentator James Cooke bij Eric over de vloer.  

Een mooie gastenlijst die niet er niet zonder slag of stoot kwam, "het was een zware bevalling, Wout Van Aert besliste plots om deel te nemen aan de Ronde Frankrijk, en is dan zwaar gevallen. Bij Niels Destadsbader waren er zijn rugproblemen, Theo Francken had last-minute regeringsonderhandelingen."

Intussen zijn er al enkele opnames achter de rug. "Theo Francken heeft me het meest verrast tot nu toe. Het is vrij heftig geweest, je gaat niet de archetypische pitbull zien die we gewend zijn te zien of te lezen op Twitter, maar een man die tijd en ruimte laat om eindelijk dat harnas open te wrikken. There's a human inside."

Na twee jaar Zuid-Afrika trekt het programma terug naar eigen land. "Het huis moet zowel voor mij als voor de gasten een verrassende omgeving blijven, na twee jaar in België en twee seizoenen in Zuid-Afrika starten we seizoen 5 dus terug hier."

'De Stig' in februari 2020 in de bioscoop

In 'Bargoens' volgde Eric de revalidatie van wielrenner Stig Broeckx en daar komt volgend jaar een vervolg op met een film. "Als alles goed gaat, komt de film in februari 2020 in de zalen. De film zal 'De Stig' heten."

Eric bezocht samen met Stig de Tour de France dit jaar en dat bleek voor veel wielrenners een harde confrontatie. "We zijn 's avonds binnengestapt in het rennershotel tijdens het avondeten en je zag renners bijna letterlijk onder de tafel wegkruipen. Dat was de keerzijde van de medaille die ze niet willen zien, natuurlijk, en die wordt steeds nadrukkelijker, met pas de dodelijke val van Bjorg Lambrecht nog. Er kleeft iets aan het wielrennen wat je liever niet wil zien."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!