Eva Daeleman: "Na m'n burn-out heeft wandelen mij deugd gedaan"

dinsdag 6 augustus 2019 - 12:03
Sporters beleven meer, dat bewijzen we elke dinsdag tijdens Plage Préférée in samenwerking met Sport Vlaanderen. Deze week gingen we wandelen met Eva Daeleman en Nathalie Didden van Wandelsport Vlaanderen. “Door wandelingen te organiseren willen we geestelijke gezondheid onder de aandacht brengen” vertelt Nathalie.

“Wandelen doet je beter voelen.” Dat is de conclusie na heel wat kilometers van Eva Daeleman. “In 2015 kreeg ik een burn-out, daarvoor was ik een gigantische sportfreak. Plots ging niets meer. Enkel wandelen ging nog wel, wanneer ik ging stappen, kon ik ontspannen.

Stap voor stap

Daeleman bouwde rustig op. “Sporten met een burn-out is niet evident, het begon met elke dag 200 meter te stappen. Daarna kocht ik een hond en ging ik als maar meer op stap”

Wandelend doet letterlijk vertragen in een snelle wereld als vandaag

Eva Daeleman

Eva woont al even in Oostende. “Ik heb er de gewoonte van gemaakt om elke dag een wandeling te maken. Ik probeer zo vaak mogelijk naar het strand te gaan. Dagelijks met m’n voetjes in het zand, zalig.”

Wetenschappelijk bewezen

Wandelen is echt goed voor de gezondheid, dat heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Nathalie van wandelsport Vlaanderen bevestig: “Wandelen maakt je geest leeg, je humeur wordt er beter van en je krijgt meer zelfvertrouwen. Het is dus zowel goed voor je lichaam als voor je geest.”

Te Gekke Wandelingen

“Te Gek”, de beweging met als doel psychische en geestelijke gezondheid onder de aandacht brengen, organiseert nu te gekke wandelingen. Barbara Dex, Guy Swinnen en Wouter Berlaen zijn ook ambassadeurs van deze actie en zongen het themalied in.

Vind de agenda en heel wat gekke wandelideeën op de site van Te Gek.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!