Niels Destadsbader: "Ik brak 4 uitsteeksels aan mijn ruggenwervel. Gelukkig is het al beter"

woensdag 10 juli 2019 - 14:40
Niels Destadsbader kon niet afzakken naar de kust voor Plage Préférée. Hij ligt in bed met een pijnlijke rug. Kim belde met hem en maakte een nieuwe afspraak.

Destadsbader kampt al langer met rugklachten. Maar na een val van een kruk tijdens zijn huldiging in Deerlijk is het erger geworden. “Ik ben heel ongelukkig gevallen en heb vier uitsteeksels van m’n ruggenwervel gebroken. Dat is niet leuk en erg pijnlijk.”

Niels kon ook goed nieuws vertellen aan Kim. “Het positieve is dat het ergste achter de rug is. Nu moet ik mijn verstand gebruiken en rustig zijn en wat uitrusten. Wat niet gemakkelijk is voor mij, ik ben nogal een bezige bij.”

 

De dokter voorspelde een revalidatie van zes tot acht weken, maar door mijn leeftijd kan dit wel sneller gaan.

Niels Destadsbader

't Is niet de eerste keer dat Niels omwille van ziekte verstek moet laten. In 2009 won hij de prijs 'Kidspop' tijdens Radio 2 Zomerhit, ook toen kon hij niet aanwezig zijn wegens Mexicaanse griep. In 2017 kon Niels niet naar Plage Préférée komen wegens ziekte. Derde keer, laatste keer? Laten we samen hopen.

Waarschijnlijk wel naar Vlaanderen Feest

Niels staat ook te blinken op de affiche van Vlaanderen Feest, de live show die morgen op Eén te zien is naar aanleiding van de Vlaamse feestdag.  “Hoe ik morgen uit m’n bed kom, zal bepalen of ik naar Vlaanderen Feest zal komen of niet. Ik heb in mijn hoofd beslist om te gaan, maar ik bekijk het van dag tot dag.”

 

Plage Préférée

“Ik hou er niet van om mensen te moeten teleurstellen. Plage is er nog een hele zomer, en ik heb in augustus nog plaats in mijn agenda. Dus ik kom op maandag 12 augustus naar Mariakerke.”

Na zijn tv-optreden op 11 juli kruipt Niels nog even in bed om uit te rusten. “Ik wil terug fit zijn tegen augustus, dan speel ik ook bijvoorbeeld op Suikerrock. Dan gaan we er samen weer een lap op geven!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!