Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

Recept: brandade van makreel met kwartelei, ui en gebrande boter

vr 12 jul. - 8:21

Zelf graag eens de brandade van makreel van North Sea Chef Filip Claeys klaarmaken? Duik tussen pot en pan en gebruik dit heerlijke recept!

Ingrediënten (4 personen)

Brandade

  • 2 makrelen
  • 1 ui
  • 1/4 knolselderie
  • 4 aardappelen
  • 500 g kippenfond 

 

Gebrande boter

  • 200 g boerenboter 

Uien

  • 8 zilveruitjes
  • wittewijnazijn
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • rodewijnazijn

 

Afwerking

  • 12 kwarteleitjes
  • 2 witte champignons de Paris
  • rode melde 

 

Bereiding 

Brandade 

Fileer de makreel, verwijder het vel en de zijden tussengraatjes, snij in kleine stukjes. Stoof de gesneden ui, knolselder en aardappelen aan, voeg de makreel toe, bevochtig met kippenfond, laat 20 minuten inkoken. Plet tot een smeuïge brandade, kruid met peper en zout.

Gebrande boter

Smelt de boter op middelhoog vuur, laat doorkoken tot ze mooi bruin bruist en ruikt naar hazelnoot, zeef.

Uitjes

Pel de zilveruitjes, snij in tweeën, haal de buitenste deeltjes los van elkaar. Kook 1 minuut in gezouten water, marineer met wittewijnazijn en olijfolie. Brand lichtjes met een koksbrander.

Rode ui

Pel de rode ui, snij in stukjes, kook 1 minuut in gezouten water, marineer in rodewijnazijn en olijfolie.

Kwarteleitjes

Kook de kwarteleitjes 2 minuten in koken water, laat schrikken in ijswater, pel. Warm lichtjes op in gezouten water voor het serveren.

Presentatie

Leg de brandade onderaan in het midden van het bord, leg er de gekookte kwarteleitjes, rode ui en zilverui op. Werk af met schijfjes witte Parijse champignons, rode melde en gebrande boter. 

 

RECEPT: Filip Claeys

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet