Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

Recept: Gebakken roggenvleugel, doperwtensaus en gefrituurde venkel

vr 26 jul. - 6:58

Zelf eens uitpakken met rog in de keuken? Met dit recept van North Sea Chefs Luc Godon & Mark Greveling maak je zeker indruk!

Dit heb je nodig (voor 4 personen) 

  • 2 roggenvleugels 
  • 3 dl goede visfumet 
  • 125 g verse doperwten (voor de saus) 
  • 200 g verse doperwten 
  • 1 bosje waterkers 
  • 10 g boter 
  • peper en zout 
  • 2 grote venkels 
  • 50 g bloem 
  • venkelloof 
  • kervel 

Aan de slag

Doperwtensaus 

Laat de visfumet inkoken. Voeg de doperwten toe en laat gedurende 1 minuut mee sudderen. Blend of mix er de waterkers door en kruid met peper en zout. Voeg ten slotte de boter toe. Giet de saus door een fijne zeef en mix voor het serveren. 

Doperwten 

Blancheer 200 g verse doperwten en laat schrikken in ijswater. Warm ze nadien even op in roomboter en kruid met peper en zout. 

Venkel 

Snijd de venkels met de mandoline in zeer fijn plakjes. Frituur de venkel op 140°C en laat eventueel nog verder drogen op kamertemperatuur tot ze mooi krokant zijn.  

Roggenvleugel 

Kruid de roggenvleugel met peper en zout en wentel lichtjes in de bloem. Bak daarna mooi goudbruin in boter en overgiet de rog regelmatig met saus om uitdrogen te voorkomen. 

Afwerking 

Doe de saus op de borden, leg de roggenvleugel erop en verdeel de doperwten speels over de rog. Garneer met de krokante venkel en werk af met een ruime hoeveelheid venkelloof en kervel. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet