Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

Recept: gebakken vlaswijting met moghrabieh, artisjok, cantharellen en luchtige jus van noordzeebouillabaise

wo 17 jul. - 2:34

North Sea Chef Michael Vanderhaeghe kwam langs op het strand van Kim. Hij bracht zijn vis préférée mee, vlaswijting.

Ingrediënten (4 personen) 

  • 600 gram vlaswijtingfilet met vel 
  • 120 gram moghrabieh (Libanese parelcouscous, te koop in speciaalzaak) of couscous 
  • 4 artisjokken 
  • 1 ui 
  • 1 teen look 
  • 40 cl witte wijn 
  • 80 gram cantharellen 

Jus van bouillabaisse  

  • 1 kilogram visgraten (van vlaswijting) 
  • 500 gram strandkrab 
  • 500 gram garnalenkoppen 
  • 50 gram tomatenpuree 
  • 1 venkel 
  • 1 stengel witte selderij  
  • 1 ui 
  • 3 tenen look 
  • 1 snuifje poeder van gerookte paprika 
  • 1 draadje Belgische saffraan 
  • 1 fles witte wijn 
  • 5 cl pernod 
  • 1 bosje tijm 
  • 40 gram goede boter  

Aan de slag

Vlaswijting 

Kruid de vlaswijting met peper en zout, bak gaar.   

Moghrabieh

Kook de couscous 15 minuten in gezouten water. 

Artisjok 

Snij de bodem eruit, snij de ui grof, snipper de look. Stoof de look aan, voeg de ui toe, leg de artisjokbodems erop, bevochtig met witte wijn, laat garen onder een boterpapier. 

Cantharellen

Maak de paddenstoelen schoon. Bak ze kort op in boter, kruid met peper en zout. 

Jus van bouillabaisse

Braad de visgraten met de krab en de garnalenkoppen 15 minuten in de oven op 240°C. Voeg de tomatenpuree toe, laat nog 5 minuten verder branden. Stoof de groenten aan, doe de graten, strandkrab en garnalenkoppen erbij. Voeg saffraan, paprikapoeder, witte wijn, pernod en tijm toe. Zet onder met water, laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Zeef. Mix 15 cl van de jus op met 40 g goede boter.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet