Recept: op vel gebakken griet, geprakte citroenaardappel en fijne ratatouille

vrijdag 9 augustus 2019 - 10:58
Niets beter dan vis van bij ons, gevangen in onze Noordzee. Elke week toveren de North Sea Chefs een heerlijk gerecht op de Plage Préférée bordjes. Deze week: op vel gebakken griet. Ga zelf aan de slag met dit recept.

Dit heb je nodig (4 personen) 

  • 1 griet van 2 kg

  • 4 aardappelen (bintje)

  • 1 citroen

  • olijfolie om te bakken

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 courgette

  • 150 g champignons de Paris

  • fijne olijfolie voor salades

  • basilicum

Aan de slag

Griet

  • Maak de griet schoon, fileer en bewaar in de koelkast.

Citroenaardappel

  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water, prak ze met het sap van de citroen en olijfolie, voeg kruiden toe.

Fijne ratatouille

  • Pel de paprika's, snij in zeer fijne brunoise.
  • Schil de courgette, maak de paddenstoelen schoon, snij eveneens in fijne brunoise.
  • Meng de groentjes met de olijfolie en fijngesneden basilicum, kruid met peper en zout.

Basilicumchips

  • Dop basilicumblaadjes in olijfolie, zet ze 2 minuten in de microgolfoven op een bord bedekt met plasticfolie.

Griet

  • Bak de grietfilets een 5-tal minuten op het vel in hete olie in een antiaanbakpan.

Presentatie

Presenteer naar wens! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!