Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

Recept: op vel gebakken griet, geprakte citroenaardappel en fijne ratatouille

vr 9 aug. - 8:58

Niets beter dan vis van bij ons, gevangen in onze Noordzee. Elke week toveren de North Sea Chefs een heerlijk gerecht op de Plage Préférée bordjes. Deze week: op vel gebakken griet. Ga zelf aan de slag met dit recept.

Dit heb je nodig (4 personen) 

  • 1 griet van 2 kg

  • 4 aardappelen (bintje)

  • 1 citroen

  • olijfolie om te bakken

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 courgette

  • 150 g champignons de Paris

  • fijne olijfolie voor salades

  • basilicum

Aan de slag

Griet

  • Maak de griet schoon, fileer en bewaar in de koelkast.

Citroenaardappel

  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water, prak ze met het sap van de citroen en olijfolie, voeg kruiden toe.

Fijne ratatouille

  • Pel de paprika's, snij in zeer fijne brunoise.
  • Schil de courgette, maak de paddenstoelen schoon, snij eveneens in fijne brunoise.
  • Meng de groentjes met de olijfolie en fijngesneden basilicum, kruid met peper en zout.

Basilicumchips

  • Dop basilicumblaadjes in olijfolie, zet ze 2 minuten in de microgolfoven op een bord bedekt met plasticfolie.

Griet

  • Bak de grietfilets een 5-tal minuten op het vel in hete olie in een antiaanbakpan.

Presentatie

Presenteer naar wens! 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet