Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

Recept: pladijs met Aziatische komkommersalade

vr 2 aug. - 10:13

North Sea Chef Jo Lemmens kwam in de potten roeren tijdens Plage Préférée. Hij maakte een heerlijke pladijs klaar. Hier het recept van pladijs met Aziatische komkommersalade.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 2 teentjes look
  • 1 komkommer in schijfjes
  • 2 handvol prinsessenboontjes
  • 1 tl bicarbonaat
  • 2 rode uien
  • 2 chilipepers (optioneel: met zaadjes), grof gesneden
  • 2 handvol pindanoten
  • sap van 2 limoenen
  • 8 el vissaus (nam pla)
  • 4 el suiker
  • 4 pladijsfilets
  • 4 eieren
  • tarwebloem
  • polentabloem
  • koriander
  • pindanoten

Aan de slag

Komkommersalade 

Neem een kom en iets om mee te stampen. Doe de look, chilipeper en suiker in de hakmolen en meng tot een gladde massa. Breng in een pan ruim water met 1 theelepel bicarbonaat aan de kook en blancheer hierin de sperziebonen gedurende 1 minuut (ze moeten knapperig zijn). Laat ze schrikken in ijswater. Stamp nadien de prinsessenbonen grof. Voeg vervolgens de komkommer, ui en pindanoten toe en stamp verder tot een grof mengsel. Werk af met limoensap en de vissaus.

 

Pladijs

Wentel de pladijsfilets in de tarwebloem. Klop het ei los en haal de vis door het ei en vervolgens door de polentabloem. Frituur op 180°C tot de filet bovendrijft.

 

Afwerking 

Dresseer de salade bovenop de visfilet, werk af met wat extra koriander en wat fijngehakte pindanoten.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet