Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

Recept: wulken met daslook, bloemkool en pickels

vr 16 aug. - 8:11

Niets beter dan vis van bij ons, gevangen in onze Noordzee. Elke week toveren de North Sea Chefs een heerlijk gerecht op de Plage Préférée bordjes.

Deze week: wulken. Deze zeeslakken kunnen wel tot 12 cm groot worden. Ze leven op 100 meter diepte. Je moet ze dus goed spoelen voor gebruik, want er kan veel zand in zitten!

Ga zelf aan de slag met dit recept van NorthSeaChef Broes Tavernier.

Dit heb je nodig

Jus voor de wulken

  • water
  • zout
  • gedroogde chilipeper
  • tijm
  • laurier

12 Wulken

Groenten

  • 100 gram daslook
  • 1/4 bloemkool

Afwerking

  • 50 gram pickles, fijngemixt

Aan de slag

Breng de jus voor de wulken aan de kook, voeg de wulken toe, laat opkoken, haal van het vuur en laat afkoelen in de jus. 

Haal de zeeslakken uit de schelp, snij ze fijn en stoof aan in boter met de fijngesneden daslook. Kruid met peper en zout.

Breng tussen de wulken puntjes picklescrème aan, rasp rauwe bloemkool over het geheel.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet