Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

Recept: zeetong meunière met artisjok-barigoule, citroenboter en zomerpostelein

vr 5 jul. - 9:24

Zeetong is een witte vis die gevangen wordt in onze eigen Noordzee. Hij is op z’n best van juni tot januari. Chef Erwin Denys gaat niet voor de klassieker 'à la meunière', maar maakt 'm klaar met een twist!

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 zeetongen (van 3 per kilogram)
  • 500 gram hoeveboter

Artisjok-barigoule

  • 8 mini-artisjokken
  • 4 jonge wortelen
  • 4 stengels voetselderij
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 1 teentje look
  • scheut wittewijnazijn
  • 2 liter gevogeltebouillon
  • olijfolie

Citroenboter

  • 1 citroen
  • 250 gram boter
  • grof zout en peper

Afwerking

  • 100 g zomerpostelein

Bereiding

Zeetong

Kruid de vis op beide kanten met peper en zout. Bak 5 minuten op elke kant in de gebruinde boter. Let erop dat de boter mooi blijft schuimen! Laat de tongen even rusten, dan kun je de filets mooi verwijderen van de graat.

Artisjok

Bak de schoongemaakte artisjokken aan met de in brunoise gesneden selderij, wortelen, sjalotten en look. Kruid met peper en zout. Blus de pan met een goede scheut wittewijnazijn. Laat verdampen en zet onder met de gevogeltebouillon. Laat sudderen tot de artisjokken gaar zijn. Leng de bouillon aan met een goede olijolie zodat je 'm kan gebruiken als jus.

Citroenboter

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kruid met peper, grof zout, citroensap en zeste van 1 citroen. Meng goed en doe in een vorm naar keuze. Laat een 30-tal minuten opstijven in de koelkast.

Presentatie

Dresseer naar keuze of zoals op de foto.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet