Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Plage Préférée

Vlaswijting: zoals kabeljauw maar met een fijnere smaak

vr 19 jul. - 0:58

North Sea Chef Michael Vanderhaege kwam langs op het strand van Kim Debrie. Michael won één van de belangrijkste culinaire prijzen "Jeunes Talent Disciples Escoffier", en is nu ook viskok van het jaar. Geen wonder dat hij een heerlijke vlaswijting kan maken!

"Ik wilde al sinds m’n 10de kok worden. Toen ik 12 jaar was, hielp ik nu en dan al in de keuken. Op m’n 15de ben ik dan naar de koksschool in Koksijde gegaan.” Daar leerde Michael zijn vak en ontdekte hij de liefde voor vis.

“Vis is een heel tof product om mee te werken. Met vis koken lijkt moeilijker dan vlees klaarmaken. Maar als je het product leert kennen, zijn de combinaties eindeloos.

Vlaswijting als nieuwe kabeljauw

Vlaswijting – ook ‘witte koolvis’ of ‘pollak’ genoemd – behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen en is wijdverspreid in de hele noordoostelijke Atlantische Oceaan.

“De smaak van de vlaswijting kan je vergelijken met kabeljauw maar is iets fijner. Het is een vissoort die graatloos geserveerd kan worden, wat voor kinderen zeer interessant is.”

Wil jij graag zelf aan de slag gaan met deze vis? Lees hier het recept gebakken vlaswijting met moghrabieh, artisjok, cantharellen en luchtige jus van noordzeebouillabaise.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet