Willy Sommers: "Eerlijk, ik was nog liever profvoetballer geworden dan zanger"

maandag 8 juli 2019 - 15:10
Willy Sommers en Carl Huybrechts zijn al jaren goede vrienden én ze hebben samen een sportverleden, dat vertelden ze in Plage Préférée.

“We zijn al vrienden van voor jouw geboorte, Kim,” vertelde Carl al lachend aan Kim Debrie. “Wij zijn allebei sportmannen, Carl is niet alleen een sportjournalist, maar ook een goede voetballer. We hebben samen wedstrijden gespeeld voor het goede doel, in een soort vedetten-voetbalploeg van de BRT in de jaren 70,” vulde Willy Sommers aan.

“Ik was speler-coach van het all-star-team van de BRT, wat Kompany nu doet bij Anderlecht, maar op een lager niveau. Zo heb ik Willy leren kennen. Hij was een heel elegante voetballer, als je de bal gaf aan Willy gingen de meisjes krijsen. Ik heb Willy zo vaak in zijn blootje gezien, dat schept een band voor het leven!"

Ga jij je voetbalcarrière verwaarlozen om op een gitaartje te gaan spelen?

Voetbalcoach Willy Sommers

Als de kaarten anders hadden gelegen, kenden we Willy Sommers vandaag misschien wel als voetballer. “Mijn voetbalcarrière is sinds mijn zangcarrière wat op een laag pitje gezet. Toen ik 16 was, speelde ik in eerste provinciale, en op een bepaald moment zeg ik tegen de trainer dat ik muziek ga spelen, waarop hij me voor gek verklaarde. 'Ga jij je voetbalcarrière verwaarlozen om op een gitaartje te gaan spelen?', zei hij verbaasd. 'Ja', zei ik, 'want ik speel graag op een gitaartje!'”

“Mocht ik bij een ploeg als Barcelona terecht zijn kunnen komen, in plaats van een carrière in de muziek, dan had ik daarvoor gekozen. Ik stond vorige week met mijn zoon voor het stadion van Barcelona, en dan zie je die grote posters van Messi... Plus, dat betekent spelen in een stadion van 100.000 mensen. Dat is toch heel indrukwekkend.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!