Word jij het nieuwe baasje van Sarko?

maandag 8 juli 2019 - 10:00
Jaarlijks belanden meer dan 50.000 dieren in erkende dierenasielen. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Elke week zetten wij samen met Dierenwelzijn Vlaanderen een dier uit het asiel in de kijker.

Sarko is een kater van 8 jaar oud. Hij zit sinds 11 maart in het asiel. Sarko is een rustige poes die graag op de schoot komt liggen. Maar als je hem net iets té veel streelt, kan hij al eens uithalen. Zijn vorige eigenaars hadden een klein kindje en die combinatie was niet meer haalbaar.  Het is geen echte speelvogel, maar hij is ongelofelijk lief. Hij houdt van speeltjes met een geurtje. Hij mocht van de vorige eigenaars buiten, dus het zou fijn zijn als dat bij de nieuwe baasjes ook mag.

Sarko heeft een zwakke plek: hij heeft nierproblemen. Hij moet veel water drinken en speciale voeding krijgen. Die voeding is te verkrijgen bij de dierenarts of medpets.be. Toen hij net in het asiel was, had hij een gezwel op de buik, maar dat is ondertussen verwijderd.

Omdat Sarko een nieraandoening heeft, wordt er een adoptiebijdrage van €120 gevraagd. Het gaat om een bijdrage in de kosten (let wel, de kosten die het asiel heeft gemaakt zijn veel groter).

Alle vaccinaties zijn in orde. Hij is gechipt. De informatie wordt overgezet naar de nieuwe eigenaar.

Hierop moet je letten als je een kat in huis neemt

Drie belangrijke voorwaarden als je Sarko wil adopteren

  • Je bent bereid €120 te betalen en zo bij te dragen in de gemaakte medische kosten.
  • Je wil speciale voeding aankopen voor Sarko zijn nierproblemen.
  • Sarko kan bij jou thuis buiten spelen.

Is Sarko niet je ding, er zijn nog veel meer dieren die een nieuwe thuis zoeken! Surf naar adopteereendier.be en huisdierinfo.be voor meer informatie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!