De Strangers nemen na 65 jaar afscheid van hun publiek

maandag 23 oktober 2017 - 08:07
De Strangers in de Roma
Het was gisteren druk in de Roma in Borgerhout. De Strangers namen er na 65 jaar afscheid van hun fans met 2 uitverkochte concerten.

De 4 Antwerpenaars staan sinds 1952 samen op de planken en scoorden grote hits met oa. De schele Vanderlinden, Bij de Rijkswacht, Aantwaarpen, Oh, mijnen blauwen geschelpte, ...

Drie van de vier leden van De Strangers zijn ondertussen al in de tachtig, en op een podium staan is lang niet zo gemakkelijk meer als bij hun eerste concert. Gisteren kregen ze de steun van enkele muzikale collega's zoals Jelle Cleymans, Slongs Dievanongs en Voice Male.

 

"Het is nu ook echt gedaan."

De Strangers waren 15 jaar geleden al een keer gestopt maar traden nog af en toe op. Maar nu is het ook echt gedaan, zeggen ze. Hun gezondheid laat het niet meer toe om veel op te treden. Ze zijn vooral dankbaar voor de fantastische tijden die ze samen beleefd hebben: tv, radio, gouden platen, bij de koning geweest,...

Voor Alex (83) is het een bevrijding: "Ik voel me net een vrouw die pas bevallen is. Er valt een grote last van mij af." John (84) heeft vooral heimwee, maar hij beseft dat het niet kan blijven duren. Hij is blij dat hij het allemaal heeft mogen doen, maar afscheid nemen is toch moeilijk. Nest (77), de benjamin van de bende, heeft er het minste last van dat de Strangers stoppen. Hij is nog het meest actief. Hij heeft een jazz-club en treedt nog regelmatig op als gitarist. En voor Bob (81) is het goed geweest. Hij is blij en verrast met de opkomst van het publiek: "Wie komt er nu naar zo'n 4 oude venten zien?".

Blijkbaar heel wat volk want meer dan 3000 mensen namen afscheid van dit Antwerps icoon. 

De foto's kan je bekijken op onze facebookpagina.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!