Rosy en Louis moeten verhuizen zonder afscheidsfeest

zaterdag 9 mei 2020 - 13:30
An Verstuyft
Rosy en Louis in hun tuin
Rosy en Louis verhuizen de komende weken van Sint-Job-in-'t-Goor naar Schoten. Het afscheidsfeest dat ze vandaag gepland hadden voor hun buren, kan door de coronacrisis jammer genoeg niet doorgaan. Daarnaast brengt verhuizen in deze quarantaine ook nog praktische problemen met zich mee: "We hebben al onze meubelen online moeten bestellen. Gelukkig hebben we die wel op voorhand nog kunnen gaan uitkiezen."

Na 14 jaar in Sint-Job-in-'t-Goor gaan Rosy en Louis verhuizen naar Schoten. Van een huis naar een appartement. Het afscheid van de buren zal niet gemakkelijk zijn. "Het zal met een traantje zijn", zegt Rosy. "We hadden een afscheidsfeest gepland vandaag, maar dat kan dus niet doorgaan."

Tofste buren

Een afscheidsfeest organiseren doe je natuurlijk niet zomaar. "Ik kan wel zeggen dat we de tofste buren hebben van Sint-Job", zegt Rosy stellig. "We verblijven ook elk jaar een aantal maanden in Tenerife en dan zorgen onze naaste buren, Willy en Marie-Jeanne, voor de post. Via het poortje achteraan in de tuin zorgt achterbuur Jean er dan weer voor dat onze tuin in orde is."

Meubelen online gekocht

Naast al die emoties zijn er ook de praktische problemen door de coronacrisis. "We hopen dat we zeker kunnen verhuizen. Onze meubelen hebben we allemaal online moeten bestellen, maar gelukkig waren we die wel op voorhand al gaan kiezen. Alleen de stoelen hebben we op het zicht moeten uitkiezen." De verhuis uitstellen tot na de quarantaine is moeilijk: "We moeten er sowieso eind juni uit zijn. De mensen die in ons huis komen wonen, hebben hun verhuis gepland op 1 juli."

Zodra het weer mag, zijn de buren ook welkom in Schoten: "Zeker, dat is al afgesproken!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!