Geïnspireerd door De Warmste Week? Zo word je zelf ook vrijwilliger!

maandag 23 december 2019 - 13:39
Het was prachtig om alle initiatieven te zien deze week! Niet alleen de mensen die geholpen werden door vrijwilligerswerk straalden, maar ook de vrijwilligers zelf. Hoe vaak hebben we niet gehoord dat vrijwilligerswerk een doel geeft, gelukkig maakt en een bijzonder mooie tijdsinvulling is? Heb je zelf zin gekregen om in 2020 vrijwilliger te worden? Hier vind je alle info!

Een vrijwilliger ben je als je uit vrije wil en onbetaald een stuk van je tijd geeft aan een organisatie. De organisatie mag geen winst najagen. Vrijwilligers mogen een onkostenvergoeding ontvangen, maar mogen geen loon krijgen. Nog altijd enthousiast? Lees dan rustig verder!

Mag iedereen vrijwilliger worden?

Een goeie vraag! Alle mensen uit de Europese Unie, mensen met een geldige verblijfsvergunning en bepaalde asielzoekers mogen zonder problemen vrijwilligerswerk doen. Sommige vrijwilligers hebben wel een meldingsplicht omdat ze een vervangingsinkomen ontvangen. Alle info vind je hier, maar ook de organisatie waarbij je wil vrijwilligen kan je helpen!

Waar vind ik vrijwilligerswerk?

Het allerleukste en gemakkelijkste is vrijwilligerswerk in je buurt doen. Je hoeft je er niet ver voor te verplaatsen, leert mensen uit je omgeving kennen en hebt direct al iets om over te praten! Via de website van vrijwilligerswerk.be kun je gemakkelijk ingeven waar je vrijwilligerswerk zoekt en wat je wilt doen.

Zin in? Doen! Vrijwilligerswerk is niet alleen plezant, je krijgt er ook waardering voor en je zelfvertrouwen groeit! Je hebt leuke sociale contacten en leert nieuwe mensen kennen en doet eens iets nieuws. En misschien wel het belangrijkste: je maakt jezelf gelukkig door iets goeds te doen voor een ander. Mooi toch!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!