Sara haakt octopussen voor couveuzekindjes: "In de buik nemen kindjes de navelstreng vast, in de couveuze de beentjes van onze octopus"

zondag 22 december 2019 - 11:19
Foto: Evelien Van Malderen
VZW CoCopus bestaat uit een 40-tal vrijwilligsters die octopusjes haken voor couveuzekindjes. Sara vertelde er alles over bij Madam Anja. "We haken ongeveer 5000 octopusjes per jaar en zoeken ziekenhuizen die ze willen verdelen aan de kindjes."

"We haken octopusjes omdat de kindjes naar de 'tentakels' gaat grijpen zoals het in de baarmoeder naar de navelstreng zou grijpen. Het zorgt ervoor dat de kindjes veel rustiger worden en dat ze de draadjes aan de octopus vastnemen in plaats van de buisjes en draadjes waarmee ze verbonden zijn."

"We krijgen heel fijne reacties van ouders. Als we foto's krijgen van een kindje in de couveuze met een octopusje: dat doet deugd."

"Wij geven de octopusjes af aan ziekenhuizen en die wassen die dan, zodat ze aan de voorschriften voldoen. We leveren aan 7 ziekenhuizen, maar we haken met ons 40 4 à 5000 octopusjes per jaar, dus we zijn op zoek naar nieuwe ziekenhuizen. Als je iemand kent of bent: neem gerust contact op via onze website www.cocopus.be!"

Bekijk het filmpje voor meer info!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!