Sofie zoekt vrijwilligers voor Wens ambulancezorg vzw: "Gisteren een wens van een jonge papa vervuld, naar de Samson & Gertshow met zijn dochtertje"

maandag 23 december 2019 - 10:14
Een 'Wensambulance', dat kun je een beetje vergelijken met Make a Wish, maar dan voor volwassenen. De vzw vervult wensen van palliatieve mensen. Vandaag zijn ze met 28, maar ze zoeken nog altijd vrijwilligers. In 3 jaar hebben ze al 82 wensen vervuld.

Sofie is de persoon die de wensen ontvangt. "Wij draaien op vrijwilligers en met de 28 mensen die we nu zijn, vervullen we wensen van palliatieve patiënten. Wat voor wensen dat zijn? Sommige willen gewoon nog eens naar huis om afscheid te nemen van een huisdier, of het huis zelf. Sommige willen naar de zee of naar een match van hun favoriete voetbalploeg. Gisteren ben ik nog met een jonge papa naar de Samson & Gertshow gaan kijken. Dat was zijn laatste wens: nog met zijn dochtertje die show eens gaan zien."

Aangrijpend

"Zo'n verhalen blijven wel in de kleren hangen. Het geeft voldoening, maar het komt ook soms dicht in mijn leefwereld. Ik ben zelf mama, en als het jonge mensen zijn dan blijft het wel meer hangen. Maar het is zo belangrijk. We zijn gestart in 2016 en we hebben gisteren onze 82e wens gereden."

Wens ambulancezorg vzw zoekt altijd vrijwilligers. Iedereen mag zich aanmelden via de website www.wensambulancezorgvzw.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!