7 tips voor een druilerige paasvakantie

woensdag 6 april 2022 - 16:59
Het leek de afgelopen dagen niet op te houden: er viel zoveel regen. De komende dagen blijft het koud en nat, maar laten we niet bij de pakken neerzitten! Radio 2 deelt enkele tips voor uitstapjes tijdens deze druilerige paasvakantie.

1. De kleine prins bezoeken

In onze hoofdstad bewonder je de tentoonstelling ‘Antoine de Saint Exupéry. De Kleine Prins tussen de Mensen’. ‘De kleine prins’ is een wereldberoemd filosofisch sprookje van Antoine de Saint-Exupéry. De dromerige sfeer van het verhaal opsnuiven kan in Paleis 2 op de Heizel, waar ook het avontuurlijke leven van de schrijver uit de doeken wordt gedaan, aan de hand van veel archiefmateriaal. De tentoonstelling is te zien tot en met 30 juni, elke dag behalve maandag. 

2. Het mannelijke lid

“Dit is geen piemeltentoonstelling”, zegt de curator van het Gentse wetenschapsmuseum GUM over “Phallus? Norm en vorm”.  Wat het dan wel is? Een expo op het snijvlak van wetenschap en kunst die toch wel de blik naar beneden richt, op de mannelijke, maar ook de vrouwelijke geslachtsorganen. Elke dag open behalve woensdag, tot 8 januari.

3. Chinese vrouwen

Van Vlaanderen naar Wallonië: 'Chinese vrouwen. Een modern avontuur' is het thema van een nieuwe tentoonstelling in het Musée de Mariemont in Morlanwelz. Eén op de vijf vrouwen in de wereld is een Chinese. Tijd voor een historische en actuele kennismaking. Ontdek de Aziatische en archeologische kunstschatten, gelegen in een schitterend oud park.

4. Vluchtverhalen in Antwerpen

De expo 'Vluchtverhalen, 1951 - 2021' laat mensen zelf aan het woord die in die periode naar België zijn gevlucht. Zo zoomt de tentoonstelling op een menselijke manier in op de realiteit van het leven op de vlucht, vroeger en nu. 70 jaar geleden ondertekenden 24 landen het vluchtelingenverdrag van Genève. Wetten en politieke akkoorden zijn één ding, wat het echt betekent om op de vlucht te zijn, zien we helaas elke dag in het Journaal én in een expo in het Red Star Line Museum van Antwerpen. 

5. De Rubenskapel

De Rubenskapel in de Sint-Jacobskerk van Antwerpen, de laatste rustplaats van de beroemde barokschilder Peter Paul Rubens,  was de winnaar van de Erfgoedchallenge. Wil je je nog vergapen aan zijn altaarstuk "De Madonna omringd door heiligen", dan moet je snel zijn. De kapel gaat deze zomer dicht voor renovatie.

6. Het Joods Museum van Brussel

Geometrische vormen, streepjes en vlakken in opvallende kleuren of net in zwart-wit: het Joods Museum van Brussel toont minimalistische kunst van de hand van de Amerikaan Sol LeWitt. Bewonder deze duizelingwekkende tentoonstelling elke dag, behalve op maandag, tot 31 juli.

7. Winkeltje spelen in Gent

Dat kan in het Industriemuseum in Gent. Van de buurtwinkel-met-zegeltjes tot de 'homo delivero'. Nostalgie verzekerd en de kritische kijk op consumeren krijg je er gratis bij. Tot 28 augustus, elke dag behalve woensdag.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!