Twintiger uit Waasmunster start eigen Harry Potter school

donderdag 19 april 2018 - 13:13
Foto: Pixabay
Toon Van Hoyweghen (23) uit Waasmunster start deze zomer met het Myrddin Emrys College, het Zweinstein van Vlaanderen. Leerlingen krijgen lessen in bijvoorbeeld brouwen van toverdranken of omgaan met magische wezens. 

Wie er ooit al van gedroomd heeft om in de schoenen te staan van Harry Potter moet deze zomer naar Remersdaal. Daar start Toon Van Hoyweghen de eerste Harry Potter school in Vlaanderen. Het is een vierdaagse 'Live Action Role Play': "Dat is een beetje te vergelijken met live improvisatietheater", zegt Toon. "Mensen zullen 4 dagen lang een personage spelen. Tovenaars krijgen bijvoorbeeld samen les met vampieren of weerwolven. De leerlingen zullen bijvoorbeeld ook toverdranken brouwen of leren omgaan met magische wezens." 

"Zouden wij het niet zelf kunnen doen en goedkoper?"

Toon Van Hoyweghen, oprichter Myrddin Emrys College

Toon haalde zijn inspiratie in Polen: "Op het moment dat het idee begon te rollen, bestond er al een Harry Potter school in Polen. Maar voor mij en mijn vrienden is dat te ver en te duur. Dus dachten we: zouden wij het niet zelf kunnen doen en goedkoper? Dat idee werd meteen serieus genomen en zo is Myrddin Emrys College geboren." De fantasywereld triggerde Toon al van kinds af aan: "Ik heb altijd al veel fantasie gehad. De boeken van Harry Potter spraken mij dan ook aan. Het is vanuit die interesse dat dit project er is gekomen."

De lessen beginnen op 20 juli. Wie altijd al vampier of weerwolf wilde zijn, kan zich hier inschrijven.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!