Verdachte uit Gent opgepakt voor bommelding Vlaams Parlement

woensdag 9 oktober 2019 - 12:06
Anke Van Meer
Er is een verdachte opgepakt voor de bommelding van dinsdag in het Vlaams Parlement. Het gaat om een man uit de regio rond Gent. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft de man gearresteerd, hij wordt op dit moment verhoord.

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een verdachte uit Gent geïdentificeerd in het onderzoek naar de bommelding van dinsdag in het Vlaams Parlement. De man is door de lokale politie van Gent opgepakt voor verhoor. "Op basis van de telefoonoproep kon een verdachte gelokaliseerd worden," zegt Annelies Verstraete van het parket van Oost-Vlaanderen. "Het onderzoek is volop lopende.

Commissievergadering geschorst 

De commissievergadering over de Vlaamse begroting werd dinsdag geschorst na een bommelding. De melding kwam binnen bij het Vlaams Parlement zelf, via een telefoontje in het Engels. De betrokken diensten namen de melding ernstig, omdat er later op de dag een viering stond gepland voor het veertigjarig bestaan van het Koerdisch Instituut

Het Vlaams Parlement werd volledig ontruimd, zodat de politie de ruimtes kon controleren met een explosievenhond. Na een grondige "sweep" heeft de politie niets gevonden. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!