Jaap Reesema is hooikoortslijder: "Deze dagen wil ik mijn neus van mijn gezicht snijden"

maandag 13 juni 2022 - 14:45
Het zijn vreselijke dagen voor hooikoortspatiënten. Het aantal pollen per kubieke meter bereiken records. Zanger Jaap Reesema heeft er ook last van: "Ik heb alle middeltjes al geprobeerd, niets helpt."

Neus eraf

Jaap Reesema heeft serieus last van hooikoorts. “Het is bij mij al een paar maanden aan de gang. Die irritante kriebel is een ware nachtmerrie. Ik moet de hele tijd niezen. Ik zou het liefst mijn neus eraf snijden. Ik probeerde al hooikoortstabletten en neusspray. Niets helpt."

Als Jaap Reesema zingt, heeft hij er geen last van. “Het is zoals bij een stotteraar. Als die zingt, stopt het stotteren. Ik moet dan niet meer niezen."

Hij gebruikt wel een stoomapparaat met een zoutoplossing die zijn stem verzorgt en herstelt. Die helpt ook een klein beetje tegen de hooikoorts.

Lippenbalsem onder de neus

De Radio 2-luisteraars geven Jaap Reesema ook tips. Nathalie smeert lippenbalsem onder haar ogen en in haar neus want het vet houdt de pollen tegen. Christel raadt aan je haren goed uit te kammen of wat meer te wassen en je kleren uit te schudden als je buiten bent geweest. “Allemaal goede tips maar ik moet het vooral gewoon accepteren. Hopelijk vinden ze ooit een wondermiddel tegen hooikoorts.”

Het interview met Jaap Reesema bij Radio 2 Spits kan je hier herbekijken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!