Radio 2 viert de lente tijdens de Radio 2 Lenteweek

maandag 4 april 2022 - 10:00
Voel jij de lente ook al kriebelen? Wij bij Radio 2 alleszins wel! En die lentekriebels willen we tijdens de Radio 2 Lenteweek graag met je delen. Een hele week lang geeft Ann Reymen je tips om van de lente een écht feest te maken. Van de handigste tuintips tot de lekkerste ideeën voor lentegerechten. Of heb je zin om mee binnen te piepen in de tuinen van bekend Vlaanderen? Onze tuinreporter Bart Kaëll is daarvoor jouw ideale gids!

Op de radio en in de Radio 2-app

Van 4 tot en met 8 april presenteert Ann Reymen tussen 10 en 12 uur 'Radio 2 Lenteweek'.

Wat kan je nu al doen in je tuin? Hoe maak je je tuin kindvriendelijk? En hoe kan je met weinig budget toch superleuke dingen doen in je tuin? Tuinspecialisten zoals Wim Lybaert en Angelo Dorny staan je de hele week bij met goede raad. En uiteraard kan je via de Radio 2 app ook jouw vraag stellen aan onze tuinspecialisten.

Ook dokter Devroey komt langs bij Ann Reymen. Waarom voelen we ons tijdens de lente plots zo geweldig goed? Wat doen de eerste zonnestralen met ons? Opruimcoach Nele Colle vertelt je hoe je het best aan die jaarlijkse grote lenteschoonmaak begint. Of geeft de lentezon je zin om buiten te gaan sporten? Imke Courtois geeft je sportieve tips!.

Binnenkijken in bekende tuinen

Ben je benieuwd naar hoe de tuinen van bekend Vlaanderen eruit zien? Dan is onze tuinreporter Bart Kaëll jouw gids tijdens de Radio 2 Lenteweek. Bart, die zelf enorm van tuinieren houdt, neemt je iedere voormiddag mee naar een collega-BV die ook gek is op z’n tuin. Hoe ziet de tuin van actrice Martine Jonckheere en acteur Peter Van den Eede eruit? Gaat Els De Schepper voor wild, of toch voor kort gesnoeid? Hoe kwam weerman Bram Verbruggen op het idee om wijnranken aan te planten? En hoeveel tijd besteedt Herman De Croo dagelijks tussen al zijn planten en dieren?

Quiz mee met Kamiel

Uiteraard kan de bekendste hobbyboer van Vlaanderen niet ontbreken tijdens de Radio 2 Lenteweek. Kamiel Spiessens wordt door Radio 2 voor één weekje gebombardeerd tot quizmaster van de ‘Het isj nie moeilijk, het isj gemakkelijk-kwis’. Meespelen kan dagelijks op de radio en via de app van Radio 2.

Radio 2 Bene Bene Lente 40

Ook muzikaal zorgen we ervoor dat de lente uit je radio en uit je app spat. Want op zaterdag 9 april zet Bart Kaëll de 40 leukste lentesongs op een rij, en dat tijdens de 'Radio 2 Bene Bene Lente 40', op Radio 2 Bene Bene uiteraard.

Tuin- en kookworkshops op markt in jouw buurt

De Radio 2 Lenteweek brengt de lentekriebels ook tot bij jou in de buurt. Iedere dag kan je tuinworkshops en kookworkshops volgen op een markt bij jou in de buurt.

Hoe kan je tuinieren op een beperkte oppervlakte? Hoe pak je onkruid in de tuin het best aan? Wat als je gazon vol mos staat? Ontdek alle oplossingen tijdens onze workshops. Of ga je eerder voor lente in de keuken? Onze Messy Chef Jelle Beeckman schudt iedere dag een lentefris gerecht uit z’n koksmouw.

Je kan Radio 2 vinden op de markten van Zelzate, Asse, Wevelgem, Genk en Aartselaar.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!