2 West-Vlaamse scholen dringend op zoek naar leerlingen

dinsdag 14 januari 2020 - 12:10
Florence Depauw
Foto: Radio 2
Twee scholen in onze provincie hebben nog niet genoeg inschrijvingen om volgend schooljaar open te kunnen blijven. Ze hebben nog tijd tot 1 februari. Vier West-Vlaamse scholen kregen een extra jaar om voldoende leerlingen te vinden.

In onze provincie hebben vier wijkschooltjes een extra genadejaar gekregen. Dat betekent dat ze een extra jaar gekregen hebben om voldoende leerlingen te vinden. Een van de vier schooltjes mag al openblijven. Het gaat om de Oosthoekschool in De Panne. Dat is een kleuterschool met twintig inschrijvingen. In de toekomst zou het makkelijker moeten zijn om aan het minimumaantal leerlingen ter geraken. "Het gemeentebestuur heeft een kinderopvang geopend naast de school", zegt directeur Jaak Matton. "Dat kinderdagverblijf heeft een capaciteit van dertien kinderen. Er zitten er nu al negen. Dat betekent dat er in de toekomst een goede doorstroom zal zijn naar onze school."

Leerlingentekort

Ondertussen is de wijkschool in Alveringem al dicht. Die school had begin dit jaar maar één inschrijving. Twee andere basisscholen, de Ooievaar in Damme en 't Lisblommetje in Zwankendamme, hebben nog kleuters te kort. Zij zijn nog op zoek naar extra leerlingen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!