Arno krijgt Lifetime Achievement Award op de MIA's: "Oh la la la, bedankt voor de Mia"

vrijdag 8 november 2019 - 08:37
Jens Lemant
(c) Danny Willems
Rockzanger Arno uit Oostende krijgt in februari een Lifetime Achievement Award op de MIA's, de prijzen van de Vlaamse muziekindustrie. Arno vierde dit jaar zijn 70e verjaardag, speelde twee uitverkochte verjaardagconcerten in het Casino Kursaal en bracht een nieuw album uit.

Vandaag raakte bekend dat zanger Arno een MIA krijgt voor zijn indrukwekkende carrière. Zijn bekendste hits zijn "Vive ma liberté", "Putain putain", "Les yeux de ma mère" en "Oh la la la". Arno Hintjens zal in de bloemetjes gezet worden tijdens de liveshow van de MIA's op 6 februari. "Dat doet me wel iets", zegt Arno. "Een artiest zonder publiek bestaat niet. Ik ben tevreden dat ik nog leef. De mensen hebben mij geïnspireerd. En ik ben ook een mens, met twee neusgaten in zijn neus, zoals iedereen.  Oh la la la, Mia, dank u voor de MIA!"

70 jaar Arno

Dit jaar vierde Arno zijn 70e verjaardag. Hij is al van jongs af aan gebeten door de muziek. Elvis Presley maakte op hem als 8-jarige een onuitwisbare indruk. Rond 1970 belandde hij als mondharmonicaspeler in zijn eerste groep, Freckleface. Daarna richtte hij Tjens Couter op, samen met Paul De Coutere. In 1980 kwam de grote doorbraak met TC Matic. Daarna werkt hij solo of aan projecten, zoals Charles et les Lulus met Roland Van Campenhout. 

Radio 2 Eregalerij

Arno is een van de weinige artiesten uit de Belgische muziekgeschiedenis die zich kan meten met chansonniers zoals Jacques Brel, Serge Gainsbourg of Charles Aznavour. In Frankrijk is hij geridderd in de orde van Kunsten en Letteren. Hij is ook ereburger van zijn geboortestad en huidige thuisstad Oostende. In 2012 kreeg hij een plaats in de Radio 2-eregalerij voor een leven vol muziek. Op 6 februari komt daar nu ook een eerbetoon op de MIA's bovenop. 

Arno krijgt Lifetime Achievement Award
Bart en Jens in Start je dag op Radio 2 West-Vlaanderen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!