Brugse schuldbemiddelaar krijgt anderhalf jaar cel omdat hij geld verduisterde

maandag 13 januari 2020 - 17:39
Veerle Deblauwe
hamer van bij de rechtbank
Foto: Radio 2
Een ex-advocaat uit Brugge is veroordeeld omdat hij stiekem geld gebruikte van mensen die hij hielp met schuldbemiddeling. Volgens zijn advocaat investeerde hij het geld in zijn voetbalploeg en zou hij alles terugbetalen.

De ex-advocaat uit Brugge hielp mensen met schulden. Maar de schuldbemiddelaar gebruikte hun centen en investeerde die in VV Eendracht Brugge, de voetbalploeg waarvan hij toen voorzitter was. Het ging al een tijd slecht met de ploeg, ook financieel. De man sprong eerst zelf nog bij om trainers en leveranciers te betalen. Maar toen dat niet meer ging, begon hij het geld van zijn cliënten te gebruiken om de schulden van de club terug te betalen. Zo'n 275.000 euro in totaal.

"Hij zou alles terugbetalen"

Volgens zijn advocaat Dennis Tavernier was het zijn bedoeling om alles terug te betalen. "Maar de geldproblemen raakten niet snel genoeg opgelost." De man is nu veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een jaar met uitstel. "Een strenge straf", vindt Dennis Tavernier, "zeker omdat hij nooit de bedoeling had zichzelf te verrijken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!