Erehaag voor deelnemers aan de 1.000 kilometer tegen kanker in Zedelgem

vrijdag 31 mei 2019 - 15:33
Marie Reynaert
Supporters voor 1000 kilometer kom op tegen kanker staan klaar. Ook de reuzen zijn erbij.
Foto: Radio 2
Zedelgem is een van de vier middagsteden die de deelnemers aan de 1.000 kilometer tegen kanker verwelkomen. Duizenden fietsers die vanmorgen in Mechelen vertrokken waren, hielden er vanmiddag even halt. Ze werden er verwelkomd door een erehaag. Zelfs de lokale reuzen waren van de partij. Na een korte pauze ging het weer verder, voor de volgende 125 kilometer.

De deelnemers fietsen in groepjes. Sommigen doen elke dag 250 kilometer, anderen leggen maar een deel daarvan af. Hoe dan ook legt iedereen elke dag een flink aantal kilometers af voor het goede doel, de strijd tegen kanker.

De aanmoedigingen doen deugd, vindt Johan Decuyper uit Blankenberge, één van de fietsers die vanmiddag in Zedelgem pauzeerde. "Mensen die langs de kant staan om op je hand te tikken, dat is wel leuk." Voor Johan is het al het vierde jaar op rij dat hij deelneemt aan de fietstocht. "We doen elk jaar mee met vijf groepen, dus hebben we dit jaar al zo'n 25.000 euro bijeengebracht. Iedereen heeft zijn eigen drijfveer en dat zorgt ervoor dat er een soort band wordt gecreëerd."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!