Incidenten bij reconstructie van moord op vrouw uit Wevelgem. Moeder slachtoffer: "We zijn woedend"

donderdag 7 november 2019 - 16:44
Stefaan Struyve
Foto: Radio 2
In Wevelgem is de reconstructie van de moord van afgelopen dinsdag tumultueus verlopen. Familie en vrienden van het slachtoffer riepen naar de verdachte. Ze haalden ook uit naar de politie. Ze zijn woedend omdat ze vinden dat de politie meer had moeten doen om de moord te voorkomen. Een zus van het slachtoffer werd zelfs even opgepakt. Ze moest in een politiecombi blijven totdat de reconstructie voorbij was.

Eerst riepen de familie en de vrienden van het slachtoffer alleen maar naar de verdachte. Maar dan keerden ze zich ook tegen de politie. Caroline Deman, de moeder van het slachtoffer: "We drijven op woede. De dader werd overal beschermd en wij, slachtoffers staan in de kou. Mijn dochter werd al lang bedreigd door haar ex. We deden verschillende keren aangifte bij de politie. Maar die heeft te weinig gedaan."

De dader werd overal beschermd en wij, slachtoffers staan in de kou.

Caroline Deman, moeder van vermoorde vrouw

In bolletje in bad

De gemoederen liepen bij sommigen zo fel op dat de politie ingreep. Een zus van het slachtoffer werd meegenomen. Volgens de moeder is de woede van haar familie terecht: "Mijn dochter was doodsbenauwd. Als ze een verdacht geluid hoorde, kroop ze in een bolletje in het bad. Dat is toch geen loos alarm, hé. Ik denk dat de wetten moeten veranderen. Er moet meer aandacht zijn voor de slachtoffers. De dader zal een gevangenisstraf krijgen, maar hij zal nog vrijkomen. Maar ik en mijn twee andere dochters zijn levenslang gestraft door dit verlies."

Geen stalking

De vrouw was sinds de zomer niet meer samen met haar ex en sindsdien werd ze herhaaldelijk bedreigd en gestalkt. Maar Thomas Vandemeulebroecke, de advocaat van de ex-vriend, ontkent dat. "Mijn cliënt is helemaal niet de stalker zoals hij nu afgeschilderd wordt. Het klopt niet dat hij zijn ex al maanden bedreigde en achtervolgde. Ze zagen en hoorden elkaar nog elke dag. Ook op de dag van de feiten hadden ze afgesproken. Maar het is jammer genoeg tot een ruzie gekomen in de auto van de vrouw."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!