Infrabel maait al het groen weg op Kortrijkse berm

woensdag 9 oktober 2019 - 15:48
Luc Vanhauwaert
Beeld van de kaalslag op het talud van de spoorbermstraat in Kortrijk
Foto: Radio 2
Heel wat bewoners van de Spoorbermstraat in Kortrijk zijn boos. Op het talud worden bomen en struiken weggenomen door spoorwegbeheerder Infrabel. Veel bewoners hadden het groen liever zien blijven staan.

In de Spoorbermstraat in Kortrijk is spoorwergbeheerder Infrabel bezig met het weghalen van bomen en struiken. Als de planten weg zijn, dan verdwijnen ook de insecten en zelfs de egels, zeggen bewoners. Ze begrijpen niet goed wat er aan de hand is.

Ze spreken altijd van bossen planten en dan gebeurt dit? Ik begrijp niet waarom.

Een bewoner van de spoorbermstraat

Eerdere klacht

De foto's tonen aan hoe het was en hoe het wordt. De kaalslag doet pijn aan de ogen. Maar het verhaal is ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Er was al een eerdere klacht, zegt Infrabel. De takken kwamen tot over de straat en dat kan schade veroorzaken bij auto's die langsrijden. Er waren ook veel te grote plassen. De sloot was volledig vol en vuil en dat was ook een van de redenen dat infrabel besloot om in te grijpen, zegt woordvoerder Thomas Baeken.

Samenzitten

Er is al heel wat weg, maar Infrabel wil heel binnenkort samenzitten met de stad Kortrijk om het beheer van zulke plaatsen voortaan samen aan te pakken. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!