Kinepolis is onderneming van het jaar

woensdag 9 oktober 2019 - 07:58
Stefaan Struyve
Foto: Stadsarchief Harelbeke
Bioscoopgroep Kinepolis is onderneming van het jaar 2019. De prijs is voor de 25e keer uitgereikt op de Heizel in Brussel. Kinepolis telt 5000 werknemers en een duizendtal bioscoopzalen in 9 landen. En zeggen dat het allemaal begon met een buurtcinema in Harelbeke!

Bioscoopgroep Kinepolis is de voorbije jaren fors gegroeid, onder meer na overnames in Canada en onlangs in de Verenigde Staten. Kinepolis slaagt erin om meer omzet te boeken, onder meer door aan bezoekers meer versnaperingen te verkopen.

De bioscoopgroep slaagt erin om ook in Europa meer omzet te boeken, ook al gaan er hier altijd maar minder mensen naar de film. "We mikken op vertoningen waar meer mensen van buitenlandse origine op afkomen", zegt de trotse baas van Eddy Duquenne.
 

Harelbeke

Het bedrijf werd in de jaren '60 opgericht door Albert Bert en Rose Claeys-Vereecke. De markt van bioscopen was in die periode heel versnipperd. Bijna elke stad had zijn filmzalen. De meeste werd uitgebaat door onafhankelijke zelfstandigen.

Albert Bert begon met de uitbouw van zijn bioscoopimperium door de overname van Cinema Majestic in Harelbeke.

Bert brak de buurtbioscoop in 1970 af en bouwde in de plaats een modern gebouw met twee zalen. In 1975 opende Bert de Pentascoop in Kortrijk met vijf zalen. In onze provincie heeft Kinepolis nog vestigingen in Oostende en Brugge.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!