Stad Brugge pleit voor diervriendelijk vuurwerk op oudejaarsavond

vrijdag 13 december 2019 - 12:11
Barbara De Jonckheere
Brugge pleit voor geluidsarm vuurwerk
Foto: Radio 2
De stad Brugge roept haar inwoners op om bij de overgang van oud naar nieuw diervriendelijk vuurwerk te gebruiken. Diervriendelijk vuurwerk maakt een pak minder lawaai, waardoor dieren niet worden opgeschrikt.

Elk jaar raken dieren opgeschrikt door vuurwerk op oudejaarsavond. In Brugge willen ze dat zoveel mogelijk vermijden. De stad start nu een campagne met affiches en stickers waarbij Bruggelingen worden opgeroepen om geen klassiek vuurwerk met luide knallen te gebruiken. Schepen van dierenwelzijn Mathijs Goderis: “Dieren worden opgeschrikt door flitsen en luide knallen. Dat zorgt bij veel dieren voor heel wat stress. Wij hopen dat particulieren een bewuste keuze zullen maken en kiezen voor een feestelijk, maar diervriendelijk alternatief.”

(Lees verder onder de foto)

Vuurwerk verboden

In de meeste steden en gemeenten is het afsteken van vuurwerk verboden. Maar de stad Brugge maakt een uitzondering op oudejaarsavond. Volgens schepen Mathijs Goderis valt een vuurwerkverbod op zo'n moment toch niet te handhaven. Geluidsarm vuurwerk kan je in Brugge officieel enkel kopen in "Loods 8".
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!