Strandbars Knokke mogen maar 17 koude snacks meer serveren

vrijdag 13 december 2019 - 07:41
Evelien Vanwalleghem
Foto: Belga
Uitbaters van strandbars in Knokke-Heist mogen voortaan alleen nog koude gerechten serveren in hun bars. Dat wisten ze al van afgelopen zomer. Maar nu hebben ze van het gemeentebestuur een strikte lijst gekregen met 17 snacks die nog op hun menukaarten mogen staan.

In de strandbars van Knokke-Heist zul je volgende zomer geen pizza of croque monsieur meer kunnen eten. Want dat zijn warme gerechten. Alleen koude snacks kunnen nog en dan nog niet eender welke. De 24 stranduitbaters in Knokke-Heist hebben nu een strikte lijst gekregen van het gemeentebestuur, met 17 koude snacks op die ze nog mogen serveren.

Kleine gerechten

"Dat zijn de klassieke hapjes hé", vertelt Hilde Landschoot van Knokke Strand. "Tapas zoals kaas, salami en olijfjes. Een belegd broodje mag ook of een toast met zalm. Het zijn echt kleine gerechten allemaal." Voor Hilde Landschoot voelt de maatregel aan als een straf die ze niet heeft verdiend. "Ik vind persoonlijk dat dit erg verregaand is. We zijn met 24 badkarhouders en we worden nu allemaal afgestraft voor een aantal collega's dat over de lijn ging en dat vindt de meerderheid van ons erg jammer."

Voor de muziek moet je ook al niet meer naar de bars op het strand van Knokke gaan. Want muziek werd afgelopen zomer ook al verboden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!