Voetbalclub Roeselare is failliet

woensdag 11 september 2019 - 06:54
Sofie Pattyn
Voetbalclub Roeselare, de club uit eerste klasse B, is dinsdag failliet verklaard. Het nieuwe bestuur van de club zegt dat het gaat om een misverstand.

De ondernemingsrechtbank van Kortrijk bracht dinsdag slecht nieuws voor Roeselare. De 1B-club werd failliet verklaard. De voetbalclub zelf zegt dat het om een misverstand gaat. "Het nieuwe bestuur van de club wist niet dat er nog een onbetaalde factuur was bij een cateraar van zo'n 28.000 euro. De club was ook niet op de hoogte van de zaak bij de ondernemingsrechtbank. Ondertussen is de rekening betaald."

Geen match dit weekend

De club heeft verzet aangetekend, maar de kans dat er zondag gespeeld kan worden tegen Virton is klein, zegt curator Yves Francois: "De club moet stoppen met alle activiteiten. Er mogen zelfs geen trainingen gebeuren en in principe zal er dit weekend ook geen match gespeeld worden."

Club verontschuldigt zich 

De club benadrukt ook nog dat alle financiële verplichtingen nageleefd worden. "Het doel van het huidige management is om de club stabiliteit te geven en in de toekomst door te groeien naar het hoogste niveau. We willen ons tegenover alle supporters, partners, (jeugd)spelers, medewerkers verontschuldigen en danken hen voor hun blijvende steun."

Stad Roeselare verrast

Ook de stad Roeselare is verrast door het faillissement. De Roeselaarse schepen van sport José Debels vraagt zich af of het faillissement wel terecht is: "Ja natuurlijk zijn we verrast. Sportief verliep het moeilijker de laatste jaren, er zijn spelers die komen en gaan, maar we wisten niets van financiële problemen. We zijn in elk geval bezorgd samen met de supporters, vrijwilligers en het bestuur. We zullen zien of het wel terecht is." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!