West-Vlaamse Ambassadeur: zanger Niels Destadsbader of bokser Delfine Persoon?

maandag 18 november 2019 - 19:03
Luc Vanhauwaert
Delfine Persoon en Niels Destadsbader
Foto: Krant van West-Vlaanderen
Wie wordt de opvolger van Wim Lybaert? Voor de tweede keer gaan we op zoek naar een ambassadeur voor onze provincie. Er zijn nog tien kandidaten die kans maken op de titel "West-Vlaams Ambassadeur 2019", misschien wordt het wel Delfine Persoon of zanger/presentator Niels Destadsbader.

Raken doen ze allebei. Eigenlijk zijn ze beiden 'hitmachines'. Delfine Persoon met haar vuisten en met haar tactisch doorzicht. Niels Destadsbader met zijn liedjes. Nog te weinig mensen weten dat hij de meeste van zijn hits zelf geschreven heeft. 

Ik zal Niels niet kunnen helpen, verder dan de snelle hap gaan mijn kookkunsten niet

Delfine Persoon, bokser

Samen aan het werk

De twee kennen elkaar vooral van op het scherm, al waren ze ooit eens op dezelfde plaats aan het werk. Niels had er geen idee van dat Delfine als politieagent mee instond voor zijn veiligheid toen hij in zijn thuisplaats Deerlijk optrad op Buikrock. Ze delen een grote professionele gedrevenheid en een zeer middelmatig kooktalent. In 'Het Huis' liet Niels aan heel Vlaanderen zien dat hij zelfs geen friet kon bakken. Delfine moest er smakelijk om lachen. "Als het om koken gaat, zal ik je niet kunnen helpen Niels!" waarschuwde ze.

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich kwamen aanbieden om voor mij te koken of de was te doen. 
 

Niels Destadsbader, zanger en presentator

Waardige Ambassadeurs? 

Niels Destadsbader begon zijn carrière als wrapper bij KetNet en MNM en maakte in 2014 een overstap naar VTM. Met pianist Miguel Wiels als leider van zijn orkest is hij intussen een vaste waarde in de Vlaamse muziek. Hij haalde in 2018 maar liefst 5 Mia's. Afgelopen zomer rijfde hij voor de derde keer op rij de Radio 2 zomerhit binnen. Delfine Persoon groeide op als boerendochter in Moorslede. Een zekere nuchterheid zit in de genen. Binnen de vrouwelijke bokswereld gaat haar naam de wereld rond. Heel onlangs won ze de WBA interim titel bij supervedergewichten tegen de Nigeriaanse Helen Joseph. Daarmee zette ze de scheve situatie recht die was ontstaan na haar nederlaag tegen de Ierse Katie Taylor in New York. Rond die wedstrijd hing een geur van fraude. Haar neus brak in de kamp tegen Helen Joseph. Maar het was een mooie breuk en ze geneest goed, lacht Delfine. 

Wie zijn de andere kandidaten? 

Tien West-Vlamingen komen in aanmerking om de prestigieuze titel binnen te halen. Behalve Niels Destadsbader en Delfine Persoon zijn er ook nog Dominique Persoone en Hannes Coudenys, zanger Brihang, actrice Maaike Cafmeyer, basketster Emma Meesseman, bokster Delfine Persoon, onderneemster Conny Vandendriessche, presentator Karl Vannieuwkerke en acteur Rik Verheye.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!