2 lockdown-filmtips van FilmWard

vrijdag 22 mei 2020 - 16:12
FilmWard
Normaal gezien stond FilmWard op La Croisette van Cannes voor het filmfestival. Omdat dit geannuleerd is, geeft hij vanuit zijn kot 2 tips voor een fantastische filmavond.

Band of Brothers

"De meest interessante tip is 'Band of Brothers', een mini-reeks uit 2001. Het gaat over een Amerikaanse elite-eenheid die tijdens de Tweede Wereldoorlog ook mee Europa kwam bevrijden. Het is een ode aan de militaire moed van de Amerikanen en dat kan af en toe te patriottisch en klef overkomen. De serie is gemaakt door producer Steven Spielberg en acteur Tom Hanks, die de scenario's geschreven heeft. Hanks is een beetje geobsedeerd door de Tweede Wereldoorlog. 'Band of Brothers' is goed gemaakt en het is spannende en emotionele televisie. Het is een gepaste ode aan de supergeneratie van onbaatzuchtigheid en heldenmoed, zoals we dat nu niet meer kennen.", aldus FilmWard.

Le Fidèle

FilmWard: "Op vrijdag 22 mei is er op VTM de filmpremière van 'Le Fidèle' met Matthias Schoenaerts. Het is een Belgische film van Michael Roskam, de regisseur die Matthias ook heel groot heeft gemaakt. 'Le Fidèle' is een heel mooi liefdesverhaal, dat zich afspeelt in de wereld van de autoracen. Zijn talent en charisma spat van het scherm af. En er is ook nog nieuws betreffende Matthias. Netflix heeft net de trailer gelost van 'The Old Guard', waarin hij schittert naast Charlize Theron." 

Cannes

Op zaterdagavond 23 mei zou FilmWard op het filmfestival van Cannes geweest zijn. FilmWard: "Op 10 dagen tijd ontdek ik dan veel goede films die daarna pas in de zalen terecht komen. Ik mag dan ook interviews doen met de grote sterren der aarde. Aan de andere kant is Cannes ook een bubbel van stress en ik begon mij ook vaker te storen aan de valse glamour. Heel veel mensen vinden zich heel belangrijk in Cannes en zijn dan heel onbeleefd en snobistisch tegen zo'n kleine garnaal uit België zoals ik. Hopelijk denken ze nu eens na, nu het dit jaar niet doorgaat, dat het allemaal zo belangrijk niet is en dat ze blij mogen zijn dat het volgend jaar wel nog doorgaat."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!