AED Studio's wil meewerken aan vaccinatie: “De plannen zijn al volledig uitgewerkt, want wij zijn het gewoon om grote stromen mensen binnen en buiten te laten”

vrijdag 8 januari 2021 - 17:36
We zullen veel volk nodig hebben die spuiten kunnen zetten als de grote ladingen flacons met het vaccin arriveren. Glenn Roggeman wil ook meehelpen met operatie ‘vaccinatie’, maar niet om spuiten te zetten. De AED Studio's in Lint is een groot complex waar heel wat opnames en evenementen plaatsvinden. CEO Glenn Roggeman stelt voor om die plek beschikbaar te stellen, vertelt hij in ‘Spits met David’.

“Uiteraard wil ik helpen om het vaccineren te versnellen. Ik denk dat ik over de nodige faciliteiten beschik met de AED Studio’s, met goede verbintenissen: trein, fietsautostrade en auto’s uiteraard, want wij hebben heel veel parking voor de deur. Dat kan helpen!”

"Het plan ligt al klaar"

De AED Studio's in Lint is een groot complex waar heel wat opnames en evenementen plaatsvinden. Daar zou het vaccineren kunnen gebeuren: “In AED Studio’s zijn 16 grote zalen, elk gescheiden met ventilatiesystemen. Ook bezit ik goede technologie voor de ontsmetting van alle nano- of viruskleine deeltjes in de lucht."

"We hebben een volledig plan sinds zes weken klaar. Het is een plan zoals een autofabriek waar we mensen van de ene afdeling naar de andere sturen zonder dat ze elkaar tegenkomen. Van registratie, naar vaccinatie, naar wachtzone. Elke zone is ontsmet. De plannen zijn volledig technisch uitgewerkt. We hebben de materiaallijsten. Uiteraard zijn we dit met verschillende instanties, want België is heel versnipperd van bevoegdheden, aan het bespreken.”

Het is een plan zoals een autofabriek waar we mensen van de ene afdeling naar de andere sturen zonder dat ze elkaar tegenkomen.

CEO Glenn Roggeman

We krijgen 200 vaccinatiecentra. Het zou dus kunnen dat de AED Studio’s daarbij zitten: “Er zijn verschillenden mensen zeer actief bezig om de ideale manier te vinden om goed te vaccineren. Iedereen heeft een andere kennis, een andere kijk. Ik wens alleen bij te dragen met onze kennis van veel volk binnen en buiten te laten gaan in een hal. Op onze events gaan soms duizenden mensen op een uurtje ergens binnen en ook buiten. Dit is onze specialisatie. Niet het vaccineren, daarvoor zijn er genoeg medici en specialisten.”

Entertainment heeft hulp nodig

“Onze entertainmentsector heeft een daling gekend van 98%. De politiek heeft de luchtvaart en onze horeca geholpen. Entertainment is niet geholpen. Entertainment bestaat uit verschillende lagen. Van de organisator tot het minst bekende verhuurbedrijf van technische materialen.”

“Onze woordvoerder gaat zeker zijn best doen om verschillende hallen en organisatoren voor te stellen. Soms vind ik het een beetje spijtig dat onze vertegenwoordigers niet voldoende de verhuurders, ook de grootste investeerders, aan het daglicht laat komen.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!