Spits
Alain Bloeykens over het ontkurken van een champagnefles: "Je moet de fles ontkurken met een sensuele zucht"
do 3 sep. - 3:45
"Wout van Aert heeft geluk gehad, want het kon slechter afgelopen zijn. Je moet het maar aan de huisartsen vragen. Met de feestdagen gebeuren er nogal wat oogletsels door rondvliegende kurken, die ergens terecht komen waar ze niet moeten zijn." Hoe moet Wout van Aert het wel doen in de toekomst, Alain? "Wanneer je een champagnefles open maakt, moet je, nadat je de muselet, het metalen omhulsel rond de kurk, verwijderd hebt, meteen je hand op de kurk leggen. Want het zou kunnen dat de kurk, zoals bij Wout van Aert, er spontaan uit vliegt. Als de kurk in je oog terecht komt, zit je met een probleem.
Met een sensuele zucht
Als je de muselet van de fles afhaalt en de kurk komt er niet spontaan uit, moet je het meeste kracht steken daar waar de fles het breedste is. Je klemt in de ene hand de kurk en met je andere hand ga je onderaan de fles een kwart draaien, omdat je daar de meeste kracht kan steken. En zonder enig probleem komt die kurk er dan uit. Vroeger vertelde men dat je de fles moest ontkurken met een sensuele zucht.", besluit Alain Bloeykens in 'Spits'.