Ann Wauters over de kwalificatiematch: "We hebben heel veel zin om aan dit toernooi te beginnen. Al wordt het niet makkelijk"

donderdag 6 februari 2020 - 17:48
Getty
Voor de meeste mensen is vandaag een saaie doordeweekse donderdag, maar voor onze nationale baskettrots Ann Wauters beginnen misschien wel haar laatste dagen als basketster. Vanavond speelt ze met haar Belgian Cats een eerste kwalificatiematch. Ze hopen dit weekend een ticket naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio (Japan) te bemachtigen.

Vanavond is de eerste van de drie matchen voor de Belgian Cats. Ann Wauters, kapitein van het team, is er klaar voor vertelt ze aan David Van Ooteghem in Spits. "We hebben er heel veel zin in om eindelijk aan dit toernooi te beginnen. We gaan er natuurlijk van uit dat we ons gaan plaatsen voor die Olympische Spelen. We hebben ons tot nu toe vooral gefocust op vanavond, de wedstrijd tegen Canada, dat is meteen een grote klepper."

Canada heeft volgens Wauters meer ervaring. Ze staan als vierde op de wereld ranking. De Belgian Cats staan op plaats negen. "Het gaat zeker geen makkelijke overwinning zijn en we gaan ons beste basketbal naar boven moeten halen."

Voorbereiding

Deze ochtend hebben Ann en haar medespeelsters voor de laatste keer getraind. "We hebben tijd gehad om tot rust te komen en nu wordt het stilaan tijd om terug wakker te worden, te eten en elkaar op te peppen voor de match van vanavond. We zitten wel een beetje in een soort van bubbel, we zijn heel gefocust en hebben er heel veel zin in. We zijn heel blij dat we hier in Oostende mogen spelen, voor een thuispubliek. Dat maakt het voor ons extra speciaal."

Er komen veel vrienden en familie kijken. Dat maakt het extra bijzonder!

Ann Wauters, kapitein van de Belgian Cats

Zweden of Canada

Als de Cats vanavond niet winnen, hebben ze zaterdag nog een herkansing tegen Japan. Maar Japan is sowieso al geplaatst voor het toernooi, want zij zijn het gastland. "We hebben dus twee kansen om onze plaats te verzilveren. We moeten dus ofwel zondag Zweden, ofwel Canada vanavond achter ons laten."

Einde carrière

"Ik heb het afgelopen jaar enkel en alleen met de Olympische Spelen voor ogen bezig geweest. Ik heb wat gesukkeld met slijtageblessures. Mochten we niet naar Japan kunnen, ga ik mij op andere zaken focussen en aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Er is altijd wel iets te doen", zegt Wauters.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!