Antwerpenaar en acteur Walter Baele: “In de periode waar iedereen sportte, zijn de besmettingen veel gedaald. Daar ligt het probleem niet!”

woensdag 29 juli 2020 - 18:19
Pexels
De coronamaatregelen zijn in Antwerpen strenger dan in de rest van Vlaanderen. Ze spreken er over een 'mini lockdown', met avondklok en extra veel maatregelen. Acteur en comedian Walter Baele woont in het Antwerpse Putte en gaat niet akkoord met alle maatregelen, zo vertelde hij in ‘Spits met Niels’.

“Het is zo dat ik een fervent sporter ben. Ik heb het sporten nodig voor mijn mentale en fysieke gezondheid. Ik vroeg me af wat het nut is van een mondmasker te dragen tijdens het intensief sporten. Ik heb dat op Twitter laten weten en kreeg veel begripvolle, positieve reacties. Er zijn ook mensen die het niet begrepen. De argumenten waren 'Onnozelaar, je moet maar niet sporten!', maar dat is dan Twitter hé! Dat zijn geen argumenten. Regels zijn regels zegt men dan. Maar ik heb wel het recht om dingen in vraag te stellen. Maar in alle reacties die tegen mij ingingen, is er niemand die me kon zeggen wat er effectief coronabestrijdend is aan het feit dat je een mondmasker draagt tijdens het joggen.”

 

Sporten

“Ik ben acteur en heb in het voorjaar 80 optredens geannuleerd zien worden. Ik heb mezelf door te sporten zowel mentaal als fysiek rechtop kunnen houden. Samen met mij heel veel mensen, denk ik. Tijdens de eerste lockdown zijn er heel veel mensen beginnen fietsen en lopen, dat deed de mensen deugd. Mensen voelen zich daar beter door. Als je dat de mensen gaat afnemen door met het mondmasker te moeten sporten? Dan begrijp ik dat niet. Maar goed, ze hebben me gehoord. Ondertussen liet de Antwerpse gouverneur Cathy Berx weten dat het dragen van een mondmasker niet meer verplicht is als je alleen bent of intensief aan het sporten bent. Ik ben dus blij!”

Een avondklok

“Al mijn optredens zijn afgezegd, dus ik kom ’s avonds niet buiten. Ze moeten de broeihaarden afsluiten waar ze zitten. De besmettingen zijn dikwijls ’s avonds en ’s nachts geweest met feestjes en caféavonden. De nachtwinkel was nog open, dus je kon nog vele flessen drank kopen. Met drank volgt ook veel onverstandig gedrag. Daar zit het probleem! De regering en de virologen moeten het probleem daar aanpakken en niet waar mensen zich proberen gezond te houden en te sporten. In de periode waar iedereen sportte, zijn de besmettingen veel gedaald. Daar ligt het probleem niet!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!