Ash, de Duitse herder, heeft 56.000 volgers: "Sommigen vroegen al of ze eens konden Facetimen met Ash"

woensdag 7 april 2021 - 15:02
Volg jij ook een hond of kat op Instagram? Want ze bestaan: de Petfluencers. Honden en katten met hun eigen profiel op Instagram. Ook Alicia Motmans uit Hoeselt heeft een hond met een eigen profiel: Ash The German Shepherd. De hond is enorm populair, want hij heeft al 56.000 volgers.

Ash is nog maar 3 jaar oud, maar heeft op zo’n korte tijd al zo veel fans verzameld: “Het is heel gek gelopen. Ik startte het account op om voor mezelf een fotoalbum te hebben. Het is leuk om te zien hoe ze zo snel opgroeide van een puppy tot een grote hond. Plots kwamen er veel volgers bij. Ik post nu elke dag een foto. Ik had nooit gedacht dat het zo groot zou worden”, lacht Alicia. 

@ashthegermanshepherd

Een Duitse herder is niet meteen de meest fotogenieke hond, maar Ash is echt een schatje: “Ze vindt het allemaal heel leuk!” Alicia en Ash hebben zelfs volgers uit Amerika. “Een Amerikaans koppel vroeg me of ze eens konden Facetimen met Ash. Ze volgen mijn hond elke dag en waren wat eenzaam. Ze wilden hem eens in het echt of via Facetime zien. De volger wou dit doen tegen een vergoeding, maar dat kreeg ik niet over mijn hart. Ik heb ze dan gewoon even laten Facetimen. Maar hoe reageert een hond daarop? Ik wist het ook niet. We hebben het geprobeerd. Ze riepen wat tegen de hond, Ash keek eens naar hun en dat vonden ze heel leuk.

Wij promoten producten als koekjes en halsbanden die worden opgestuurd, daar nemen we dan een foto mee. 

Alicia Motmans uit Hoeselt

Ash, de 'petfluencer'

In een account met veel volgers kruipt uiteraard ook heel wat tijd: “Ik post elke dag een foto en zorg er natuurlijk voor dat het een leuke foto is. Maar al bij al valt het best mee. Ik maak foto’s over Ash’s dagelijks leven en dat kan gewoon tussendoor.”

Net als influencers promoten ook petfluencers producten: “Ik krijg vaak koekjes of halsbanden toegestuurd. We maken er dan een foto van die gepost wordt. De meeste influencers vragen er heel wat geld voor, maar ik doe dat niet. Ik vind het heel fijn dat er mensen dingen naar hondjes willen opsturen. Maar het wordt wel gedaan door anderen. Ash wordt nu dus wel heel erg verwend! (lacht).”

Slokdarmverlamming

De hond Ash heeft een slokdarmverlamming: “Ze zit dus in een stoel wanneer ze eet. We hebben de stoel zelfgemaakt, het lijkt een beetje op een kinderstoel. Ik rol haar eten in balletjes, dat moet ze dan opeten. Maar erna moet ze een half uurtje stilzitten in die stoel. Ik ben dus bijna twee uur per dag bezig met haar te voeden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!