Autosalon van 10 tot 19 januari in Brussels Expo

vrijdag 3 januari 2020 - 21:49
Een tentoonstelling met een recordaantal wereld-, Europese én Belgische primeurs. Een onmiskenbaar signaal van de internationale erkenning van het Salon van Brussel, maar ook een sterk symbool voor de vernieuwing die vandaag onze mobiliteit kenmerkt.

Terwijl de grote Europese autosalons van Frankfurt en Parijs op sterven na dood zijn omdat zowat de helft van de autoconstructeurs er wegblijft, floreert het salon van Brussel als nooit tevoren. Vroeger werd er soms wat smalend gedaan over Brussel, maar nu kijkt men in het buitenland met grote ogen naar ons autosalon. In plaats van af te haken zijn er dit jaar op de Heizel meer merken aanwezig. En terwijl het in de eerste plaats een verkoopsalon is én blijft (waar heel wat importeurs hun jaar goed kunnen maken) toont deze 98e editie van het Auto-Motor-Mobiliteitssalon van Brussel een recordaantal wereld-, Europese en Belgische primeurs.

Organisator Febiac belooft minstens 15 wereldprimeurs, 10 Europese premières, en 107 Belgische nieuwigheden. Een recordeditie, want nooit eerder in de geschiedenis van het evenement hebben de invoerders van auto's, motorfietsen en zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen zoveel nieuwigheden aan het Belgische publiek voorgesteld. En nooit eerder bevatte de lijst van deze primeurs zoveel voertuigen die door ‘alternatieve’ energiebronnen worden aangedreven.

Wie van exclusieve droomwagens houdt kan bovendien terecht in hal 1 voor de ‘Dream Cars’. Motorfietsen en scooters staan te schitteren in de hallen 8 en 9.

Donderdag 9 januari vertel ik alles over deze 98e ‘Brussels Motor Show 2020’ in Spits op Radio 2.

Meer info op https://www.autosalon.be/nl/

Hieronder zie je alvast de nieuwigheden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!