Belg besmet met coronavirus mag ziekenhuis waarschijnlijk op valentijn verlaten

donderdag 13 februari 2020 - 15:07
Radio 2
Goed nieuws uit het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. Philip Soubry, de eerste en tot nu enige Belg die met het coronavirus is besmet, mag normaal gezien vrijdag 14 februari naar huis. "Ik ben blij dat ik een pita kan gaan eten" vertelt hij bij David Van Ooteghem in Spits.

Philip hoopt om morgen of ten laatste zaterdag het ziekenhuis te verlaten. "Als de laatste twee testen negatief zijn, is het zover. Het ziekenhuiseten ben ik ook wel wat beu. Het eerste dat ik ga doen, is iets lekkers eten. Een pita, dat is altijd het eerste dat ik eet als ik terug ben in België!" 

Opgesloten

Het wordt tijd dat hij terug naar buiten mag en wordt stilaan zot, zegt Philip al lachend bij David Van Ooteghem. "In China heb ik me bijna 2 weken opgesloten in mijn appartement, daarna heb ik 40 uur moeten reizen om in België te geraken en dan ben ik meteen opgesloten. Het belangrijkste vind ik dat ik zeker niemand kan besmetten als ik het ziekenhuis verlaat."

Philip wil terug naar China en heeft gehoord dat het virus minder zou verspreiden als het warmer wordt. "Deze tijd van het jaar wordt het warmer waar ik woon. Mijn hoop is gevestigd op het klimaat om de toestand te verbeteren. Ik heb iedere dag contact met mijn vrouw die nog in China zit."

Ik hoop dat ik hier vrij ben morgen, maar dan ben ik nog altijd niet bij mij vrouw met Valentijn

Philip Soubry

Philip vindt het jammer dat hij ook als hij 'vrij' is, hij nog niet bij zijn vrouw is. Daar zit nog altijd 9000 kilometer tussen. Maar hij hoopt morgen wel zijn familie eindelijk eens te kunnen gaan bezoeken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!