Bijna 6.000 nieuwe besmettingen per dag, bijna 2.000 coronapatiënten in het ziekenhuis

vrijdag 16 oktober 2020 - 07:31
Dat het de slechte kant opgaat met de coronacijfers, ziet een blinde. Zowel het aantal bevestigde besmettingen gaat pijlsnel omhoog als het meest verontrustende cijfer: de ziekenhuisopnames. Vrijdag 16 oktober wordt er om 14 uur weer samengezeten door het Overlegcomité voor mogelijke nieuwe maatregelen.

Tussen 8 en 15 oktober werden elke dag gemiddeld 193 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, dat is een verdubbeling. 

Op 15 oktober zijn 288 COVID-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Er liggen in totaal nu 1.949 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis. 327 van hen liggen op  de afdeling intensieve zorg, 167 patiënten hebben beademing nodig.

"We kunnen het niet meer aan, het is tijd voor drastische maatregelen", luidde gisteren de noodkreet van de coronacoördinator van de Brusselse huisartsenkring, Elisabeth Wallays. 

Nieuwe mogelijke maatregelen

Het Overlegcomité wordt om 14 uur samengeroepen in het Egmontpaleis in Brussel. In de vooravond zou er dan een persconferentie komen. Er is sprake van een mogelijke coronabarometer, waarbij de kleur van de barometer zou aangeven wat mag en niet meer mag. Komt er een avondklok? Zullen zowel de restaurants als de cafés om 23 uur de deuren moeten sluiten? En wat met de nauwe contacten? Wat zeker is: de politiek zal pogen de scholen open te houden en de ziekenhuizen te vrijwaren. Alle laatste info over de coronacrisis kun je volgen op de liveblog van VRT NWS.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!