Burgemeester Bree: "Kim Clijsters is ambassadeur van onze stad en onze raadzaal in het stadhuis is naar haar vernoemd. Ik zal nog vaak aan haar denken"

vrijdag 26 juni 2020 - 18:07
Voor Bree is het een dag in mineur. Het is de laatste dag dat ze daar hun bekendste inwoner in hun midden hebben: Kim Clijsters. Zij vertrekt morgen naar Amerika om daar te gaan wonen. Burgemeester van Bree, Liesbeth Van der Auwera, heeft nog net geen tranen gelaten, vertelt ze in ‘Spits met David’.

“Het is niet fijn. Kim Clijsters is hier heel gekend en bekend. Ook door haar gezin dat hier naar school gaat. Er is een Kim Clijsters-academie. Het is een gezicht in Bree. En het is ook een uitstraling voor Bree. Kim is altijd goedlachs en enthousiast. Ze werkt hard voor wat ze wil bereiken in het leven, dus ze is ook wel een voorbeeldfiguur voor iedereen binnen en buiten Bree. Het is bijna Limburgse Royalty. Ze is ambassadeur van onze stad. Onze raadzaal in het stadhuis is naar haar vernoemd. Ik zal nog vaak aan haar denken hoor!”

Een groot feest

“Het is niet gelukt om nog iets te organiseren voor haar. We weten het ook pas van begin deze week. Zelf is ze ook druk bezig met alles in te pakken en afscheid te nemen van de mensen die dichtbij haar staan. We zitten uiteraard nog altijd met de coronamaatregelen he, dus het is niet het moment om een groot feest te organiseren. De beroemde volksfeesten van vroeger hier in Bree kunnen uiteraard nu niet. We hebben ons voorgenomen dat als ze de Grand Slam wint het hier groot feest is.”

“Uiteraard blijven we met hart en ziel supporteren. Het zal altijd iemand van Bree blijven. Ik denk dat ze dat zelf ook voor een stuk zo aanvoelt. Al is ze internationaal geïnspireerd en zijn haar kinderen half Amerikaans. Telefonisch heb ik met haar nog contact gehad. Ik heb haar beslissing gehoord en heb daar heel veel respect voor. Je moet het maar doen he!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!