Cassandra Spatarut van scouting Kriko Gent: "Niet alle kinderen mochten mee op kamp. Ik heb van mijn hart een steen moeten maken"

woensdag 1 juli 2020 - 15:48
Scouts
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Zoals elk jaar popelen de kinderen om met hun jeugdbeweging op kamp te vertrekken. Alleen wordt het dit jaar voor sommigen een zware dobber. Op kamp mogen maximaal 50 kinderen in één bubbel en bij sommige jeugdbewegingen kunnen daardoor niet alle kinderen mee.

"Bij ons hebben we een selectie moeten maken", vertelt Cassandra Spatarut van scouting Kriko in Gent. "We hebben de voorkeur gegeven aan de derdejaars omdat die in de zomer hun totem krijgen. Maar we hebben ook gekeken naar de aanwezigheid van de kinderen in het jaar. Kinderen die weinig kwamen, hebben we als eerste moeten schrappen. Maar ik heb écht van mijn hart een steen moeten maken." 

Nazorg voor de thuisblijvers

Is er een soort nazorg voor de kinderen die niet mee mochten?  "Dat hebben we nog niet gecommuniceerd naar de kinderen", vertelt Cassandra. "Normaal doen we in de loop van het jaar een tweedaagse en daar is altijd een leuke activiteit bij als mountainbiken of paintballen. En dat zouden we thuis in Gent willen organiseren vóór het zomerkamp. Zo zouden alle kinderen samen nog iets leuks kunnen doen."

Corona in het achterhoofd

"We zijn wel blij dat we mogen gaan. We hebben extra hard moeten werken om tijdens de examens alles klaar te krijgen. Corona zit in ons achterhoofd maar ik probeer zelf om er mij niet te druk om te maken. Ik hoop toch écht dat er niks gebeurd!" besluit Cassandra. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!