Spits
Eten zoals onze voorouders oftewel paleo-eten
di 31 mrt. - 2:28
Heb jij al eens Paleo gegeten? Dat is eigenlijk gewoon eten op de manier van de holbewoners. Het is een hype aan het worden. Er bestaan al aangepaste kookboeken. En het gebeurt ook in Mijn Popuprestaurant bij Jonas en Fee in Aalst.
[ds nid:43711|build_mode:teaser]
Varkensvlees:
Duke Of Berkshire (Carré met been (2pers)
Op de gril gegaard (3 minuten aan elke zijde)
Te verkrijgen: Slagerij Daens in Aalst
Crème van Aalsterse Ajuin:
2 ajuinen in 4 snijden & garen op de BBQ.
Samen met 1 teentje look, fijn mixen & kruiden met peper en zout
Worteltjes:
Jonge wortel met loof, net onderzetten met Groentebouillon. Kruiding = Citroen tijm, laurier, koreanderzaadjes, peper & zout. Afwerken met amandelolie.
Bionaise:
Dragonazijn (8el) + Witte Wijn (4el) + 4eierdooiers tot warme sabayon kloppen.
Dan 200ml biologische koolzaadolie (koud geperst) toevoegen.
Afwerken met 2el Dragon (fijngesneden), 1el fijngesnipperde citroentijm, en 1 el fijngesnipperde sjalot.
Zoete Aardappel:
In plakken snijden, en marineren (2u) in citroentijm, olijfolie, peper & zout, sinaasschil & sap (van 1 appelsien)
Grillen tot ze gaar zijn.
Recept: Pieter-Jan Lint
www.intuitivecooking.be