Eurovisiesongfestival in Rotterdam mét publiek: "Enkel Nederlanders kunnen erbij zijn"

donderdag 1 april 2021 - 17:47
Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam zal dan toch mét publiek doorgaan. Jammer genoeg kunnen enkel Nederlanders de show bijwonen. David Van Ooteghem belde in 'Spits' met Jonathan Hendrickx van songfestival.be.

Het lijkt een 1 aprilgrap, maar het is waar: "De kans is zeer groot dat er effectief publiek in de zaal zal zitten tijdens het Eurovisiesongfestival", zegt Jonathan Hendrickx van songfestival.be. "Het aantal is zeer specifiek: 3.500 toeschouwers per uitzending. Ze gaan het Songfestival gebruiken als testevenement om te kijken hoe ze evenementen coronaproof kunnen organiseren. Iedereen moet een negatieve coronatest voorlopig om de zaal binnen te mogen."

Nederlanders only

"Ze laten enkel Nederlanders toe op het Eurovisiesongfestival. Jammer voor de Belgische fans die wilden gaan. De Nederlanders zullen Hooverphonic moeten steunen, want de Belgen zullen het van thuis uit moeten doen. Het is nog niet bekend hoe die aan een ticket kunnen geraken. Omdat het niet honderd procent zeker is dat het zal gebeuren. De optie is er, maar het kan gebeuren dat de coronasituatie in Nederland slechter wordt. Dan kan m'n toch nog beslissen om het zonder publiek te doen. Maar die beslissing zal er pas eind april komen."

Back-up

"Mét publiek heb je natuurlijk veel betere televisie. En ook voor de artiesten is het veel leuker om voor publiek te mogen optreden. Het zou een win-winsituatie kunnen zijn. De kans bestaat dat een kandidaat in quarantaine moet, maar daar heeft de organisatie aan gedacht. Elke kandidaat heeft op voorhand een optreden moeten opnemen in het thuisland. Hooverphonic heeft z'n act opgenomen in Paleis 5 in Brussel, achter gesloten deuren. Als iemand van de groep positief test, zenden ze dat optreden uit in de plaats van het liveoptreden." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!