FilmWard over ‘The Eurovision Songcontest, The Story of Fire Saga’: Ik heb gegiecheld, maar heb niet moeten schaterlachen. Ik denk wel dat de film bedoeld is om te schaterlachen”

vrijdag 26 juni 2020 - 17:42
Voor sommige mensen is het Eurovisiesongfestival al lachwekkend genoeg, maar voor de anderen is er nu ook ‘The Eurovision Songcontest, The Story of Fire Saga’. Vanaf 26 juni 2020 is er een nieuwe film te zien op Netflix over Ijsland die een kandidaat naar het festival stuurt waar heel het land tegen is. Filmward vertelt erover in ‘Spits met David’.

“Vanaf 26 juni 2020 streamt er een nieuwe film op Netflix over het Eurovisiesongfestival. De film heet ook ‘The Eurovision Songcontest, The Story of Fire Saga’! Interessant allemaal, want de film zou op 20 mei in première gaan in Rotterdam. In de zaal waar dit jaar het echte Eurovisiesongfestival zou plaats gevonden hebben. Alle fans zouden er dan zijn, alle artiesten die zingen zouden er zijn… De première van de film zou extra feestelijk zijn, maar toen kwam Corona als spelbreker. Geen Eurovisiesongfestival, geen grote sterren in Rotterdam en dus ook geen mensen die deze film gemaakt hebben en de grote acteurs dat er in meespelen zoals Pierce Brosnan, de voormalige James Bond. Dus ‘The Eurovision Songcontest’ is dus niet in première gegaan en ook niet in mei op Netflix verschenen. Nu dus wel, zo op het einde van het coronatijdperk laten we hopen.”

Het Eurovisiesongfestival in Amerika

“Ik ben niet zo’n fan van het Eurovisiesongfestival. Ik vind dat al een parodie op zich. Ik ben jaren geleden van het kitschspektakel afgehaakt en ik ga er nooit meer voor voor mijn TV zitten. Ik vind het dus een beetje raar dat in dit geval Amerikaanse filmsterren het spelen. Will Ferrell bv. is een Amerikaan die het scenario heeft geschreven en de hoofdrol speelt.”

“Ze kijken door een bril naar dat Eurovisiesongfestival. In Amerika kennen ze dat nog altijd niet, nog niemand heeft daarvan gehoord want niemand kijkt naar het Eurovisiesongfestival. Die man lacht nu met het Eurovisiesongfestival waar niet mee moet gelachen worden want het is sowieso al lachwekkend. Ik begrijp de grap zelfs niet heel goed. Ik heb een aantal keer moeten giechelen, maar nooit moeten schaterlachen. Ik denk dat de film echt wel bedoeld is om mee te schaterlachen.”

Ijsland

 “Het gaat over een IJslandsduo, wat ook meteen het kleinst mogelijke land is dat nog nooit gewonnen heeft. Alhoewel ze dit jaar blijkbaar zouden gewonnen zijn, maar toen de film gemaakt werd nog niet. Er wordt dus ook gelachen met Ijsland. Het is allemaal leuk, maar om nu te zeggen dat hier Oscars mee gaan gewonnen worden (lacht). Dat denk ik niet!”

“IJsland stelt hun deelnemers voor waar de hele Ijslandse bevolking ontevreden mee is. Demi Lovato, de beroemde zangeres, speelt de kandidate die eigenlijk voor Ijsland zou gaan. Een echt Celine Dion-type met een ballade… Ze zou zeker winnen, maar de zangeres komt dan op onfortuinlijke wijze aan haar einde waardoor de act ‘folklore, zingende losers’ toch moet gaan. Zij zetten dan het grote Eurovisiesongfestival op stelten.”

Pierce Brosnan

“Ik mocht één van de interessante acteurs interviewen, Pierce Brosnan. Hij zat op zijn privé eiland dichtbij Hawaii, want hij heeft ‘goed geboerd’ als ik dat zo mag zeggen... Ik zat bij mij thuis in mijn stulpje in Leuven, ik heb geen privé eiland … (lacht). En ik dacht ik ga hem een pleziertje doen! Ik pak een flesje Guinness erbij, het Ierse bier. Pierce Brosnan is eigenlijk een Ier. Hij is ooit in Ierland geboren. Hij had zoiets van: “Hein? Het is hier kei vroeg in de ochtend!” En hij haalde een kopje gezonde thee in beeld om te zeggen dat het absoluut nog geen tijd was om te beginnen drinken. Ik leek dus de drankverslaafde en hij zag er op zijn leeftijd nog steeds gezonder en fitter uit.”

“Het was wel heel leuk om met zo iemand te babbelen, ook al is dat nu via Zoom en kan ik er niet meer bij. Enfin, het hele interview vind je op @FilmWard op Instagram en op Facebook… Dat is mijn nieuwe realiteit. Ik spreek nog steeds met de filmsterren van het witte doek maar via het internet en niet meer echt in één kamer.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!