Spits
Gezouten karamel: ideaal voor zoute- en zoetebekken!
di 25 feb. - 9:05
Vuurwerk in je brein
Vanaf nu geen schuldgevoel meer als je een hele reep gezouten karamelchocolade op zondagavond naar binnen speelt. Er is een wetenschappelijke verklaring waarom jij er zo zot van bent. Met onze liefde voor suiker en vet zijn we geboren, zonder zouden we niet overleven. Het zoutkantje zorgt er dan weer voor dat je meteen een hele reep opsmikkelt. De combinatie van deze drie? Vuurwerk!
Caramel au Beurre Salé
De man die schuldig is aan het feit dat wij na een kruimel gezouten karamel meteen de hele reep op moeten, heet Henri Le Roux. Een Bretoense chocolatier, die eind jaren zeventig van de vorige eeuw al (!), experimenteerde met Caramel au Beurre Salé, of karamel met gezouten boter. Je kan ook nu nog het echte, allereerste karamel-zeezoutrecept in de Henri Le Roux-winkels in Frankrijk proeven. Citytrip tip?
Zijn collega-patissiers en sterrenchefs sprongen al snel mee op de kar. De combinatie en de manier waarop je een snuifje zout en een brok zoets naar een ander niveau kan tillen, werd een luxeproduct. Vandaag heeft elk merk, dat niet onder een steen geleefd heeft, een gezouten karamelvariant. Dat Henri Le Roux de meest fantastische smaakcombinatie bedacht heeft, had hij toen niet door.