Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Spits

Gezouten karamel: ideaal voor zoute- en zoetebekken!

di 25 feb. - 9:05

Ook jij zal zwichten voor deze hype van gezouten karamel.
Chocolade

Vuurwerk in je brein

Vanaf nu geen schuldgevoel meer als je een hele reep gezouten karamelchocolade op zondagavond naar binnen speelt. Er is een wetenschappelijke verklaring waarom jij er zo zot van bent. Met onze liefde voor suiker en vet zijn we geboren, zonder zouden we niet overleven. Het zoutkantje zorgt er dan weer voor dat je meteen een hele reep opsmikkelt. De combinatie van deze drie? Vuurwerk!

Caramel au Beurre Salé

De man die schuldig is aan het feit dat wij na een kruimel gezouten karamel meteen de hele reep op moeten, heet Henri Le Roux. Een Bretoense chocolatier, die eind jaren zeventig van de vorige eeuw al (!), experimenteerde met Caramel au Beurre Salé, of karamel met gezouten boter. Je kan ook nu nog het echte, allereerste karamel-zeezoutrecept in de Henri Le Roux-winkels in Frankrijk proeven. Citytrip tip?

Zijn collega-patissiers en sterrenchefs sprongen al snel mee op de kar. De combinatie en de manier waarop je een snuifje zout en een brok zoets naar een ander niveau kan tillen, werd een luxeproduct. Vandaag heeft elk merk, dat niet onder een steen geleefd heeft, een gezouten karamelvariant. Dat Henri Le Roux de meest fantastische smaakcombinatie bedacht heeft, had hij toen niet door.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet